22. okt
Politimester: Ellen Katrine Hætta

Arkivfoto
 
Politimann anmeldt for overgrep mot nærstående
Politimesteren i Finnmark Ellen Katrine Hætta fikk mandag denne uken informasjon om at en av politidistriktets ansatte er anmeldt og etterforskes for seksuelle overgrep mot en av sine nærstående.

Publisert: 03.apr.2019 13:53
Oppdatert: 03.apr.2019 14:10

Til Sør-Varanger Avis sier politimester Hætta at det er snakk om en mannlig ansatt.

På spørsmål om vurdering av å permitere vedkommende fra jobben, sier politimesteren at det ikke er aktuelt på nåværende tidspunkt.

– Vi kjenner ikke innholdet i anmeldelsen, derfor er ikke permittering vurdert, sier hun.

Finnmark politidistrikt er ikke involvert i etterforskningen. Det er ikke opplyst om hvor i politidistriktet politimannen har sitt tjenestested.

For Finnmark politidistrikt er dette en personalsak. Anmeldelsen etterforskes av Troms politidistrikt. Hætta sier til iFinnmark at hun selv fant ut av anmeldelsen ved å kontakte statsadvokaten for å få det bekreftet, og at det må ha vært en glipp av Troms pd. ikke informerte henne direkte om saken.

- Medarbeideren har inntil videre fått andre, administrative arbeidsoppgaver i politidistriktet, oppgaver som ikke innebærer politiarbeid eller kontakt med publikum, heter det i en pressemelding fra politiet.

  • Har du tips i saken? Kontakt oss på 909 90 700 eller redaksjon@sva.no
 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no