19. okt
POLITIATTEST: Alle som skal jobbe i den kommunale helse- og omsorgsektoren må fra 1. januar søke om politiattest. (Illustrasjon)
 
Politiattest i helse- og omsorg
Fra 1. januar 2017 innføres det krav om politiattest for alle som skal jobbe i den kommunale helse- og omsorgstjenesten.

Publisert: 04.jan.2017 10:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Det nye kravet om politiattest gjelder uavhengig av hvilke pasient- eller brukergrupper personellet skal yte tjenester til. Fram til i dag har det kun vært krav om politiattest for de som jobber med barn og utviklingshemmede, heter det i en pressemelding fra Politiet.

Omfattende

- Lovendringen betyr blant annet at også de som skal jobbe innen eldreomsorgen, psykiatritjenesten og som personlige assistenter må levere politiattest, sier avdelingsleder, Leif Sætrum ved Politiets enhet for vandelskontroll og politiattester.

Politiattesten skal gi informasjon om seksuelle overgrep, narkotika- og voldsforbrytelser. Den skal også gi informasjon om tvang, trusler, tyveri, ran, underslag, utpressing og bedrageri.

Nytilsatte

Endringene ble vedtatt av Stortinget juni 2016 og trer i kraft 1. januar 2017. Det er kun nytilsatte som arbeidsgiver kan kreve politiattest fra, og det skal ikke kreves ny politiattest av personell som har framlagt politiattest etter gammelt regelverk.

- Vi anbefaler å søke om politiattest elektronisk. Da får du tilsendt politiattesten i din sikre digitale postkasse hvis du har opprettet en, og du vil raskere få tilgang til attesten. Du vil også kunne sjekke status på søknaden din, sier Sætrum.

Søknadsskjema finner man på politiets nettsider.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no