24. okt
DIREKTØR: Politidirektør Odd Reidar Humlegård og politimester Ellen Katrine Hætta under et besøk i 2014. (Arkivfoto)
 
Politidirektoratet hørte på Hætta - fjerner bare Nesseby
Tar vare på de fleste stasjonene i Finnmark. Kirkenes blir en del av Varanger politistasjonsdistrikt og Finnmark politidistrikt.

Publisert: 13.jan.2017 14:11
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Fredag presenterte politidirektør Odd Reidar Humlegård Politidirektoratets endelige forslag til hvor lensmannskontorene og politistasjonene skal være landet rundt. For Finnmarks del gikk det slik Finnmarks politimester, Ellen Katrine Hætta, ønsket i sitt innspill i slutten av fjoråret.

Politidirektoratet foreslår å bare fjerne ett lensmannskontor i Finnmark. Det er lensmannskontoret i Nesseby, som vil dekkes av lensmannskontoret i Tana. Ellers beholdes alt av lensmannskontor og politistasjoner rundt om.

Totalt 126 politistasjoner og lensmannskontor legges ned over hele landet, og sju nye opprettes. Det betyr at landet sitter igjen med 221 slike tjenestesteder.

Samtidig deles landet inn i totalt 116 såkalte tjenesteenheter. Finnmark politidistrikt styres fremdeles av Hætta fra Kirkenes. Det vil få fire slike enheter, og hver tjenesteenhet inkluderer flere lensmannskontor og/eller politistasjoner.

Administrativt senter

Kirkenes politistasjon blir administrativt senter for én av disse tjenesteenhetene, i det som blir Varanger politistasjonsdistrikt. Distriktet inkluderer hele Varangerhalvøya og Sør-Varanger pluss hele Tana kommune.

Hætta er glad for at Politidirektoratet har hørt på hennes innspill.

- Milepæl

– Dette er en viktig milepæl, men vi er på ingen måte i mål med endringsarbeidet. I årene fremover skal vi styrke polititjenesten for befolkningen, ved hjelp av nye teknologiske verktøy og nye måter å jobbe på, sier politimesteren i en pressemelding.

Justis- og beredskapsdepartementet tar den endelige avgjørelsen. Forandringene gjøres i løpet av sommeren i år.

Les mer i tirsdagens utgave av SVA.

Slik er omorganiseringen i Finnmark

  • Øst-Finnmark og Vest-Finnmark politidistrikt er allerede samlet til ett politidistrikt, Finnmark politidistrikt. Ellen Katrine Hætta i Kirkenes er politimester for hele Finnmark. Dette forandres ikke i Politidirektoratets forslag.
  • Politidirektoratet foreslår at Finnmark politidistrikt skal inneholde fire lensmanns- og politistasjonsdistrikt, med 17 tjenestesteder fordelt på disse.
  • De fire lensmanns- og politistasjonsdistriktene blir Alta lensmannsdistrikt, Hammerfest politistasjonsdistrikt, Porsanger lensmannsdistrikt, og Varanger politistasjonsdistrikt.
  • Varanger politistasjonsdistrikt vil ha disse tjenestestedene: Kirkenes politistasjon, Berlevåg lensmannskontor, Båtsfjord politistasjon, Vadsø politistasjon, Vardø politistasjon og Tana lensmannskontor.
  • Kirkenes blir administrativt senter for Varanger politistasjonsdistrikt.
 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no