12. des
GRENSA: Syrerne Mohammad, Terelid og Hama ble tatt imot av politi for registrering på Storskog i september. Da var det langt fra så stort press som i dag.
 
Politiet får 24 stillinger i asylsøker-krisen
Får grundig bemanningsøkning i seks måneder. Politimesteren er storfornøyd – i denne omgang.

Publisert: 16.okt.2015 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

– Dette fyller behovet vi har akkurat nå, forteller Ellen Katrine Hætta, politimester i Øst-Finnmark politidistrikt.

Hun har tidligere varslet om at politiet er kraftig underbemannet i forhold til presset som asylsøkerstrømmen setter på politidistriktet. Dette har gått ut over politiets evne til å etterforske og reagere i distriktet.

Torsdag fikk hun imidlertid en gladnyhet: Politidirektoratet har bevilget midler til 24 heltidsstillinger i seks måneder, i en ekstraordinær tildeling til Øst-Finnmark politidistrikt. Disse går til generell styrking av politiet.

– De går inn i ordinært politiarbeid med vakt, beredskap, etterforsking, og bistand med asylsøkerne, sier Hætta.
De 24 stillingene er snakk om nye stillinger, ikke overføringer fra andre distrikt.

Innen 14 dager

De nye stillingene betyr ikke at politiet har det lettere i dag. De må vente på at stillingene kommer på plass, og i mellomtiden er situasjonen fremdeles presset. Men det skal ikke ta lang tid før det blir en lettelse.

– Jeg tror vi allerede har fått tak i ti personer. Jeg håper at vi har de 24 stillingene på plass innen 14 dager, forteller hun.
Politimesteren mener det går bra å hyre 24 personer på kort varsel.

– Jeg tror folk ønsker å komme hit og få sett på dette på nært hold. Læringskurven blir veldig bra for de som ansettes, sier Hætta.

Inntil videre

Hætta har varslet at politiet kan måtte ta personell fra andre deler av Finnmark for å håndtere asylsøkerpresset. Nå slipper de det, inntil videre.

– Om situasjonen holder seg stabil, tror jeg dette holder greit. Om det eskalerer, vil det bli behov for flere, mener hun.

Politimesteren påpeker at Politiets utlendingsenhet (PU) fremdeles må ha tilstedeværelse for å ta seg av registreringen av asylsøkerne. Der er hun imidlertid godt fornøyd så langt.

– De gjør et fantastisk arbeid, mener hun.

Til og med torsdag hadde 1 423 asylsøkere kommet inn til Sør-Varanger via Storskog.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no