18. okt
STOPP: Grensegjerdet står på norsk, så nært grenselinja som grenseavtalen mellom Norge og Russland tillater. Det er et par hundre meter langt av den 198 kilometer lange grensa til Russland. Her fra det ble satt opp.
Illustrasjonsfoto/arkiv: SVA
 
Politiet leter etter person ved grensa: - Ikke farlig
Leteaksjon tirsdag kveld.

Publisert: 14.mai.2019 23:07
Oppdatert: 14.mai.2019 23:36

Politiet og militæret er tirsdag kveld ute og leter etter en person i området Storskog-Elvenes. De har vist fram et bilde av en mann til beboere i nærheten og spurt etter observasjoner, melder iFinnmark.

Det ble opprettet en kontrollpost ved Bøkfjordbrua på E105. Politiets operasjonsleder sier ti avisa at de leter etter en person de ønsker å komme i kontakt med, men at personen ikke anses som farlig.

Ved 23.30-tida tirsdag bekrefter operasjonsleder Jan Arne Pettersen ved Finnmark politidistrikt at det fortsat letes etter personen. Han sier politiet fikk første melding om saken rundt klokka 16.30 tirsdag.

- Vi har folk ute fortsatt, sier han til Sør-Varanger Avis.

Personen kan være en som har tatt seg over grensa ulovlig. Det er ikke uvanlig at politiet og Garnisonen i Sør-Varanger er ute og leter etter folk som har begått ulovlige grensepasseringer, men som oftest er dette personer som har tatt en ulovlig svipptur over fra norsk side. Det har som oftest skjedd lenger sør oppover i Pasvikdalen.

Siden det er militært område og godt bevoktet i mils distanse fra grensa på russisk side er det sjelden det kommer personer den veien som når helt inn i Norge. Men de siste par årene har det blitt rapportert fra medier i Russland om personer fra ikke-vestlige land som har forsøkt, men blitt stoppet.

Operasjonslederen sier det vil bli sendt ut mer informasjon om saken, men først onsdag.

- Kan det ikke være greit å opplyse folk om bakgrunnen for saken, siden det er en person som både politiet og Forsvaret har lett etter en stund?

- Det er ikke noe å informere om så langt, svarer Pettersen.

iFinnmark kunne observere rundt 20 GSV-soldater og ti politifolk ved Elvenes tirsdag kveld. For politiets del er det ikke et væpnet oppdrag, men Grensevakten ved Garnisonen i Sør-Varanger er naturlig nok bevæpnet i det daglige langs grensa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no