20. nov
Arkivfoto.
 
Politiet om Alnes-saken: - Etterforsker begge veier
Are O. Aarhus forsikrer at politiet skal være upartiske når de etterforsker. Samtidig sier han at han forstår at det virker inngripende.

Publisert: 10.aug.2018 10:28
Oppdatert: 10.aug.2018 10:57

Simon Ryeng Alnes ble arrestert under Kirkenesdagene-helga, og siktet for trusler i forbindelse med et gjenforeningstreff. Han har selv gått ut i i media om opplevevelsene der han tilbrakte 23 timer på glattcelle, og i tillegg har faren Egil Alnes sendt inn et argt leserbrev.

Politiadvokat Aarhus var ikke tilgjengelig før SVAs papiravis-deadline torsdag. Han har imidlertid svart på en henvendelse fra iFinnmark ifølge en artikkel fredag morgen, der regionavisa har bedt om kommentar på farens brev.

Både far og sønn har ment at politiet har overreagert sterkt, og faren mener det er ille når en anonym tipser kan føre til at en person slenges på glattcelle.

– Jeg er ydmyk angående det Egil Alnes skriver om opplevelsene av pågripelsen, sier politiadvokat Are O. Aarhus til iFinnmark.

Ikke selvjustis

Han forteller at etterforskningen fremdeles er i gang, og Simon Alnes fremdeles er siktet for trusler. Han forsikrer imidlertid til regionavisa at etterforskningen skal være upartisk. Dette i en kommentar på at faren har etterlyst den eller de som kontaktet politiet om truslene.

– Slik selvjustis er det ingen behov for. Dette etterforskes objektivt og undersøkelsene går begge veier. Vi anbefaler at han lar politiet gjøre jobben sin og etterforske alle sider ved saken, sier Aarhus.

Det blir flere vitneavhør i løpet av eller rett over helgen, før Simon Alnes innkalles til nytt avhør.

Ikke anonym

Aarhus påpeker samtidig at politiet kjenner identiteten til de som tipset. Vedkommende ønsket bare å være anonym ellers i saken.

– Politiet fikk bekymringsmeldingen fra en person på vegne av flere personer som var bekymret, og gjorde grundige vurderinger utover fredagen, før vi aksjonerte. Vi tar denne typen saker særs alvorlig og fant derfor grunn til å gå til pågripelse, sier Aarhus.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no