18. nov
 
Politiet tok inn steinleggere
Kirkenespolitiet tok mandag ettermiddag inn en hvit varebil etter tips fra publikum. Operativ leder Torstein Pettersen ber folk være på vakt mot steinleggere.

Publisert: 22.mai.2015 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

Vi har snakket med vedkommende som tipset om varebilen med tre personer i.

- Jeg leste om personer som reiste rundt og nappet til seg hunder. Da jeg observerte en mistenkelig hvit varebil i Bjørnevatn, låste jeg hunden min inn i bilen og ringte politiet, sier tipseren.

Avhør og ID-sjekk

Operativ leder Torstein Pettersen ved Kirkenes politistasjon bekrefter at de mottok tipset og at politiet tok inn de tre personene, som kom fra Storbritannia.

- Det viste seg at det var stein- og asfaltleggere. Vi sjekket identiteten til de tre og avdekket ikke noe straffbart og har heller ikke mistanke om noe straffbart. De ble løslatt etter avhør og såvidt vi vet har de forlatt Sør-Varanger, sier Pettersen.

Politiet over hele landet advarer nå mot steinleggere som nå ringer på hos folk.

- Erfaringene fra i fjor gjør at vi ser mange grunner til å takke nei til tilbudene fra utenlandske steinleggere som kommer på døra, sier operasjonsleder Johan Arnt Overøye ved Sunnmøre politidistrikt.

Ber om tips

Også kirkenespolitiet ber om at de får tips dersom noen ser mistenkelig aktivitet.

- Vi er klare over problematikken også her, for å si det sånn. Vi håper jo at vi når dette tas opp kan være med å forebygge at folk i Sør-Varanger biter på, sier Torstein Pettersen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no