11. des
GANGFELT: Bilistene må ta hensyn til de myke trafikantene, sier politimester Ellen Katrine Hætta og politioverbetjent Gunnar Øvergaard. Nå vil politiet ha mer fokus på dette. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
Politiet vil ha mer fokus på fotgjengerne
Politiet i Sør-Varanger intensiverer politikontrollene ved gangfeltene i kommunen.

Publisert: 11.feb.2017 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Politiet i Sør-Varanger oppfordrer bilførere til å vise større hensyn til fotgjengere som krysser veien ved gangfelt. Politiet sier i en pressemelding at de har fått inn flere klager fra folk som sier at det er ett problem at bilførere ikke viser tilstrekkelig hensyn, særlig langs E6/RV 885 gjennom kommunen. I tida framover lover politiet at de vil ha flere kontroller ved disse gangfeltene, og da særlig i skolenes åpningstider.

E6

E 6 i Sør-Varanger er en tungt trafikkert vei, med mange fotgjengerfelt. Det har kommet så mye snø i vinter, at særlig er barn vanskelige å se ved fotgjengerfelt. På grunn av snøen er det også vanskelig for bilistene å se de fysiske gangfeltene i veien.

- Bilførere må være klar over at de plikter å stoppe for fotgjengere, selv om de ikke står akkurat der gangfeltene går over veien. Når det er snødekt asfalt, vil det være samme sak om fotgjengeren står ett par meter før eller etter selve feltene i veien. Dersom man ikke stopper for fotgjenger som står ved (før/etter) gangfeltskilt, vil reaksjonen fra politiet normalt være et forenklet forelegg. Dersom forelegget ikke vedtas, skrives det en anmeldelse. Dersom fotgjengeren er i ferd med å gå ut eller går i fotgjengerfeltet, vil reaksjonen normalt være førerkortbeslag, sier politioverbetjent Gunnar Øvergaard ved Finnmark politidistrikt.

Rettelse 

Mandag ble det informert om et førerkortbeslag i en slik situasjon i Sør-Varanger. Dette er ifølge Øvergaard ikke korrekt. - Føreren ble anmeldt fordi han ikke ville vedta forenklet forelegg, men førerkortet ble ikke beslaglagt, sier politioverbetjent Øvergaard.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no