11. des
(Illustrasjonsfoto: Håvard S. Mækelæ)
 
Politikerprotest mot ambulanse-jetfly
Kommunestyret i Sør-Varanger samlet seg rundt et protestbrev mot å erstatte dagens ambulansefly i Alta med et jetfly i Tromsø.

Publisert: 01.okt.2016 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Forslaget i kommunestyre kom fra SVs gruppeleder Pål K. Gabrielsen og vararepresentant Harald G. Sunde. Saken ble tatt opp som ekstrasak i onsdagens møte, der de enstemmig ble enige om følgende uttalelse til Helse Nord:

«Forslaget om å fjerne et luftambulansefly fra Alta og erstatte det med et jetfly i Tromsø vekker frykt for svekket beredskap i Finnmark. Selv om det kan være klare fordeler med et jetfly, særlig med tanke på beredskap til Svalbard, er det en alvorlig svakhet at jetflyet ikke kan lande på kortbaneflyplasser i Finnmark. Jetflyet kan verken lande på flyplassen i Hasvik, Hammerfest, Honningsvåg, Mehamn, Berlevåg, Båtsfjord, Vardø eller Vadsø. At flyet ikke kan lande i Hammerfest gir særlig grunn til bekymring for pasienter i Vest-Finnmark og kan true opprettholdelsen av to likeverdige sykehus og et godt helsetilbud i hele Finnmark.

Planen om å fjerne et ambulansefly fra Alta er møtt med sterke protester fra både Finnmarkssykehuset, Vest-Finnmark regionråd, Finnmark legeforening og Norsk Sykepleierforbund, samt en rekke ordførere og brukere av tjenesten.

Sør-Varanger kommunestyre vil derfor anmode Helse Nord om å omgjøre sine planer om å fjerne et ambulansefly fra Alta.»

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no