18. nov
Fra politimesterens Facebook-vegg
 
Politimesteren etterforskes for økonomisk mislighet: – Falsk anklage
Politimester Ellen Katrine Hætta opplyser at hun er anmeldt for sammenblanding av sin private og politidistriktets økonomi.

Publisert: 11.apr.2019 14:15
Oppdatert: 11.apr.2019 15:06

Spesialenheten har åpnet etterforskning mot politimesteren.  Hætta gikk selv ut med saken på sin Facebook-side torsdag etter at iFinnmark hadde kontaktet henne om anklagene.

Ifølge henne selv er hun anklaget for økonomiske fordeler ved kjøp av privatbil, samt at Finnmark politidistrikt skal ha kjøpt snøscootere av hennes mann. Politimesteren tilbakeviser det hele - og mener anklagene kunne vært avkreftet ved enkle søk i offfentlige registre.

På tross av dette har Spesialenheten funnet det nødvendig å iverksette etterforskning av saken, som startet med et anonymt varsel.

- Vår privatbil er kjøpt av en privatperson før jeg ble politimester, og har overhodet ingen tilknytning til den konkrete anskaffelsen av tjenestebiler til politidistriktet fleire år etterpå. Snøskuterne det er snakk om ble kjøpt etter en anskaffelsesprosess som skjedde flere år etter at min mann hadde sluttet i snøskuterbransjen. Han har heller ikke hatt noen tilknytning til de firmaer som Finnmark politidistrikt har kjøpt snøskutere fra, skriver Ellen Katrine Hætta på Facebook.

Hun betrakter det som en falsk anklage som er ment å ramme henne selv og politidistriktet. Hætta er kritisk til at saken overhodet er sendt videre til Spesialenheten.

- Jeg opplever beskyldningene og prosessen som veldig belastende og ubehagelig, skriver hun.

Hætta opplyser til iFinnmark at hun selv fikk beskjed om etterforskningen i starten av mars.

- Et par minutters søk i åpne kilder på internett viser at det ikke er grunn til å anta at det er skjedd noe ulovlig. Sjefer skal tåle mye, men de har også krav på et arbeidsmiljø. Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli startet full etterforskning på grunnlag av åpenbart grunnløse beskyldninger. Konsekvensen er at vi lar anonyme utnytte varslingsinstituttet til trakassering, heter det videre i innlegget.

Spesialenheten bekrefter overfor NTB at de har mottatt saken, men vil ikke gi ytterligere kommentarer eller svare på om Hætta har status som mistenkt eller siktet i saken.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Politimester Ellen Katrine Hætta.

Arkivfoto: Trine Hamran

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no