16. nov
MATKØ: 45 ungdommer i alderen 12-16 år deltok på villmarksleir for ungdom. (Alle foto: Helene Berthelsen)
 
Populær villmarksleir
Ellentjern i Øvre Pasvik var igjen arena for årets villmarksleir for ungdom. Hele helga fikk de boltre seg i flott natur med mange spennende aktiviteter og bli kjent med andre ungdommer.Tekst og foto: Helene Bertelsen

Publisert: 16.jun.2015 16:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Ellentjern på Vaggetem er perfekt for villmarksleir for ungdom som ønsker å tilbringe ei hel helg i villmarken. Etter 23 år med leir er den fortsatt like populær og 45 ungdommer i alderen 12-16 år deltok. De synes det er utrolig artig å kunne møte nye og kjente som liker å drive med det samme som dem selv gjør, og ikke minst lære og å gjøre nye erfaringer.

Mye energi

Noe av det første de må gjøre er å etablere og sette opp leiren hvor de skal overnatte hele helga. De neste dagene fylles med mange ulike aktiviteter som hundekjøring, fluefiske, hagleskyting, kanopadling, fellefangst og kart og kompass. Det er hektisk og krever mye energi å henge med, men likevel, når kvelden kommer, er det full aktivitet med bading, badstu, kanopadling, mer skyting og fotball.

Uten Facebook

2015 er også Friluftslivets år og som et bidrag i dette er leiren et flott tilskudd som viser at det er mange ungdommer som trives i naturen, langt fra bruken av mobiltelefon og Facebook. Det er også gledelig å se at de som etter hvert blir for «gamle» til å delta på leiren blir med som instruktører.

Arrangørene er NJFF Finnmark, Pasvikdalen JFF, Neiden JFF og Sør-Varanger JFF og 4H Pasvik. Vi vil også takke FeFo og Fylkeskommunen for støtte til arrangementet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no