7. des
Brita Lillevik fikk hentet den første posten etter nyttår på tirsdag. Hun syntes det hadde gått greit. - Lang ventetid, men vi fikk jo posten til slutt. Jeg hadde hørt at de skulle flytte, men hadde ikke fått med meg at de skulle være stengt så lenge, sier hun. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Postboksene åpne igjen
Nå blir det midlertidig begrenset åpningstid på postboksene i Kirkenes, etter en ukes utilgjengelighet. Det var for lenge, synes Greger Mannsverk.

Publisert: 07.jan.2016 14:40
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Tirsdag åpnet postboksene igjen i Kirkenes. De ble stengt tirsdag forrige uke, da vertsbutikken Rema 1000 begynte flyttingen over til samme bygg som Bohus.

- Vi har jobbet på spreng for å få opp postboksene til denne tirsdagen, sier Postens pressesjef John Eckhoff.

Han forteller at postboksene nå blir tilgjengelig fra klokken 9 til 11 på morgenen og 14.30 til 17.30 på ettermiddagen på hverdager, og fra 11 til 14 på lørdager. Dette varer fram til Rema 1000 åpner butikken igjen 21. januar, og deretter er postboksene nok en gang tilgjengelig innenfor butikkens åpningstider.

Frustrert

Greger Mannsverk i Kimek er frustrert over hvor lang tid det har tatt.

- Vi ble ikke varslet eller noe, og posten har vært utilgjengelig i en uke. Det holder ikke, selv om det har vært nyttår. Vi er avhengig av å ha tilgang på posten. Vi klarer selv å levere post i de røde kassene, men det er helt ille at vi ikke kommer oss til vår egen postboks, mener han.

- Når man vet at en butikk flyttes, har Posten ansvar for å sørge for alternativ tilgang. De kunne kjørt ut posten som skulle til postboksene, eller plassert det i andre avdelinger, sier Mannsverk.

- Stor oppgave

Eckhoff i Posten beklager at det har blitt frustrerende for de som har vært avhengig av å få tak i post. Han er imidlertid klar på at de har vært stengt så lite som mulig.

- Vi hadde de gamle lokalene til Nyttårsaften, og hadde ikke anledning til å forlenge leieavtalen. Man må flytte og kople på datasystemer for at alt skal fungere, sier han.

Det var heller ikke aktuelt å legge om postomdelingen for den korte tiden. Det er en for stor oppgave for noen dagers postomdeling, ifølge Eckhoff.

- Det høres ut som en enkel oppgave å legge om systemet, men det er det ikke. Det er en stor logistikkutfordring, der posten sorteres på forhånd av maskiner før den når de mange budene. Det hadde selvfølgelig vært mulig, men vi gjør det ikke i slike tilfeller, sier han.

Eckhoff sier også at det skal ha vært oppslag i butikklokalene om det som skulle skje.

- Og den faktiske tiden der posten har vært utilgjengelig, er jo i prinsippet bare 30. desember, nyttårsaften, og mandag, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no