19. nov
Wiggo Hansen og hjelpekorpset håper å få på plass en snøskuter til vinteren. (Arkivfoto: Anne Mette Bjørgan).
 
Prekær skutermangel
Hjelpekorpset har klart seg med private skutere i alle år, men nå ser de et økende behov for en egen skuter til oppdrag.

Publisert: 24.nov.2014 20:10
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Det forteller operativ leder, Wiggo Hansen. Tidligere var det slik at alle medlemmene hadde egen skuter som de brukte i tjenesten, men nå er det mange nye, som ikke har skuter selv.

Engasjert

- Vi har mange nye medlemmer som er veldig engasjerte og ønsker å bidra, men mange har ikke skuter. Dermed er vi avhengig av at de som har, stiller opp. Og det er det jo ikke alltid de har anledning til, sier han. Hjelpekorpset driver med sanitetsoppdrag og deltar i leteaksjoner, med hovedvekt på førstnevnte.

- Vi er jo sanitetsvakt på mange skirenn, og da er det jo ikke slik at vi bare står i start- og målområdet. Vi dekker hele løypa, påpeker han. Da er det nødvendig med skuter.

- Nei, vi har klart å stable på plass en skuter hver gang, og det hender jo at dem som har, låner bort. Men det er det ikke alle som ønsker, og det er jo forståelig, sier han.

Sponsorer

Nå er de på vei inn i en ny vintersesong med oppdrag, og de frir nå til næringslivet for sponsorstøtte.

- Vi går ut til skuterforhandlere for å kanskje få på plass en god avtale, og ut til bedrifter som kanskje vil sponse oss, forteller han og legger til at de også har noen egne resurser.

- Men vi er en frivillig organisasjon, så det er begrenset. Vi prøver å la ressursene strekke så langt det går, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no