15. okt
PREMIERE: Samovarteateret presenterer jubileumsforestilling om Ellisif Wessel. Premiere neste onsdag.
 
Premiere på Ellisif-forestilling
Det er i år 150 år siden Ellisif Wessel ble født. Det vil Samovarteateret feire med en forestilling.

Publisert: 25.okt.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

«Ellisif Wessel - den sterke viljen», er skrevet av Ingeborg Arvola og Bente S. Andersen, men Ellisif Wessels egne tekster er også tatt med. På scenen står Turid Skoglund, Hanne Mathisen Haga og Oda Aune Andersen. Premieren er onsdag i neste uke.

Markant og ukjent

Det handler om «det lille mennesket med den sterke viljen, i det store, politiske spillet», som teateret selv sier det når de setter opp jubileumsforestilling om Ellisif Wessel.

Ellisif Wessel (1866 - 1949) er en av de mest markante og likevel ukjente kvinneskikkelsene i Norges historie. I 2016 er det 150 år siden hennes fødsel. Ellisif levde store deler av sitt voksne liv i Kirkenes, hvor hennes utrettelige aktivitet ble en viktig drivkraft for å skape et bedre og mer rettferdig samfunn. Dette i en tid før kvinner fikk stemmerett, hvor mange fortsatt bodde i gammer i et lite utviklet samfunn i nord, heter det i pressemeldingen.

Engasjement

Samovarteateret skriver at «Historien om Ellisif, hennes engasjement og uredde stemme er viktig å fortelle om i dag, kanskje viktigere enn noen gang før. Vår verden preges av nye klasseskiller og stadig større forskjeller. I Norge har vi mange muligheter til å være med å påvirke samfunnet, til å bruke vår stemme. Samtidig ser vi at deltagelsen ved Kommune- og Stortingsvalg går ned. Har vi blitt apatiske, lukker vi øynene for det som skjer, eller finnes det fortsatt engasjement og solidaritet blant oss? Finnes det en Ellisif i dag? Ellisif Wessel står som en klippe og et symbol på at det nytter å bry seg, engasjere seg og stå opp for det man tror på. Når Ellisif fikk gjort så mye på sin tid - tenk hvor mye ett menneske kan utrette i dag!»

Egen produksjon

Det er Bente S. Andersen som har regi. I tillegg er Jan Harald Jensen lysdesigner, Magnus Holm Slettebø er lys- og lydtekniker, Samovarteateret og Reetta Lisko står for scenografi og rekvisitter. Audhild Andersen er produsent. Forestillingen er støttet av Fritt ord.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no