22. nov
LEDER: Jon Inge Hesjevik ble i helgen valgt som ny leder i Finnmark Høyre. Nå kritiserer han sitt eget parti.
 
Presser egen regjering
Finnmark Høyre misfornøyd med eget parti.

Publisert: 19.mar.2014 15:18
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Høyre vedtok på sitt landsmøte i fjor en resolusjon som ville sikre likebehandling mellom studentboliger og hybler for elever i videregående skole. Nå blir partiet presset av sine egne.
Under sitt årsmøte siste helg ble saken behandlet av Finnmark Høyre. Høyres fylkesparti slår fast at de ønsker likebehandling for bygging av elev- og studentboliger.

Ikke på plass

Til tross for hardt press både fra skoler og fylkeskommuner er ikke den likebehandlingen på plass.
– Mange tilreisende elever på videregående skole i Finnmark opplever at det er vanskelig å skaffe seg egnet bolig. Særlig i Alta er problemet prekært, der dagens elevboliger er fra begynnelsen av 1960-tallet og dårlig egnet for formålet, sier nyvalgt leder i Finnmark Høyre, Jo Inge Hesjevik.
Han sitter også i Hovedutvalget for kompetanse i Finnmark fylkeskommune og kjenner problemet godt. Studentsamskipnaden i Finnmark har flere ganger ytret ønske om å bygge hybler for videregående elever i Alta, men har fått nei fra statlige myndigheter.
– Vi ber derfor Kunnskapsdepartementet sette i gang med å tilpasse lovverket, slik at det blir reell likebehandling på området. Dette er noe jeg vil ta opp med egen regjering for å få på plass, sier Hesjevik.

Ikke godt nok

Han sier at det ikke er godt nok at elever helt nede i 15-årsalderen risikerer å måtte ta til takke med dyre og dårlige bofasiliteter for å kunne fullføre skolegangen.
– I Porsanger måtte kommunen selv påkoste byggingen av det nye hybelbygget. Dersom ikke fylkeskommunen hadde kommet på banen med en leieavtale ville kommen stått igjen med regningen. Slik kan det ikke være i Norge, sier Finnmark Høyres leder.
Ifølge fylkessekretær Martin H. Johannessen har ikke Finnmark fylkeskommune studentboliger i Sør-Varanger.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no