19. okt
 
Pride-parade lørdag
Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold inviterer sammen med Amnesty International, Den norske Helsingforskomiteé og Skeiv Verden til en samling i Kirkenes denne helgen.

Publisert: 22.sep.2017 15:52
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Høydepunktet blir en solidaritetsparade i Kirkenes lørdag kl. 14. Målet for helgen er å utveksle erfaringer og å lære av hverandre om situasjonen for LHBT-personer i Barentsregionen, menneskerettigheter, helse og kreativ aktivisme. Flere av arrangementene ligger åpent ute i sosiale medier, og på FRIs nettsider.

ÅPENT FOR ALLE
Leder i FRI, Ingvild Endestad kan fortelle at det blir debatter, workshops, filmvisninger og utstillinger. I paraden på lørdag er formålet å vise solidaritet med alle skeive i Russland, i Norge og andre steder i verden som ikke kan eller tør delta i en Pride-parade. Alle inviteres til å delta på arrangementene.

PROGRAM
Det hele starter fredag med en utstilling på biblioteket, debatt kl. 19 på Samfunnshuset om utfordringer for skeive i Russsland og det blir filmvisning av «Side by Side» på Auroa kino kl. 21:30.

Lørdag er det parade og appeller i Kirkenes kl 14, før det hele avsluttes med paradefest på Ofelas samme kveld kl 21.

– Vi er stolte av å for første gang skulle arrangere en Pride-parade i Kirkenes, og at russiske og norske aktivister går sammen for å markere at kjærligheten er grenseløs, sier Endestad engasjert.


MØTER OG DIALOG

Endestad forteller at dagene også vil gå til møter mellom aktivister på begge sider av grensen, som lenge har hatt et ønske om bli bedre kjent med hverandre og kunne arbeide for respekt for menneskerettighetene.

FRI mener at alle skal kunne få leve trygt og gode liv og at kjærlighet ikke kjenner grenser ut i fra kartstreker.

– Det er en menneskerett å få leve et trygt og fritt liv uansett hvor du bor. Men virkeligheten til homofile, lesbiske, bifile og transpersoner(LHBT) i vårt naboland Russland er en annen enn den vi kjenner til i Norge.

Vi er så nær hverandre og ser at vi har mye å lære om hverandres hverdag og om hvordan vi jobber for å skape trygge rettferdige samfunn, sier Endestad på vegne av organisasjonene i en pressemelding.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no