15. okt
UTEKOS: Det fine uteværet blir godt brukt av Anette Johnsen, Merete Nordhus og Nina Gade. (Begge foto: Martin Gramnæs).
 
Priser flotte sommer-Sør-Varanger
Det flotte sommerværet i Sør-Varanger prissettes høyt av lokalbefolkningen og hjemvendte på ferie.

Publisert: 26.jul.2013 07:50
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Det er ikke til å stikke under et visst møblement at Kirkenes sentrum kan virke rimelig dødt til tider, men når sola steker, er ikke folk sene med å benytte seg av tilbudene den lille byen har å by på.

Gjensynsglede

- Det er helt herlig, sier Anette Johnsen, Merete Nordhus og Nina Gade. Vi treffer dem på uteserveringen på Centrum kafe, der de koser seg i den stekende sola.

- Og det er ikke første gang vi sitter her, forteller Anette Johnsen bak brede solbriller. Hun mener at det er lett å bli vant til slikt vær, og hun har ingen problemer med å forstå at folk sørpå klager etter noen dager med dårlig vær.

- Men vi fortjener det, vi som bor her oppe, understreker hun. Hun har vokst opp i Kirkenes sammen med Nordhus og Gade. Sistnevnte bor i Oslo, så når gjengen samles, kaster de ikke bort tiden.

- Vi har vært både på bær- og fisketurer. I dag er det kafétur og vi skal grille i kveld. Lørdag blir det også en tur på byen, forteller de. I tillegg bruker de å besøke hverandre og dra på turer i lag, selv om de bor spredt.

- Vi møtes veldig ofte, og prøver å legge det til når det skjer noe. Men vi trenger ikke det altså, vi koser oss kjempemye uansett, slår damene fast.

Gamle venner

Rett bortenfor. På torget, har to gamle venner møttes igjen for første gang på mange år. Kristin Fagervold og Elin Gulbrandsen er gamle Elvenesværinger på hjemmebesøk og ferie. Begge har de vært «borteboende» i flere år. Den neste uka skal de bruke til å besøke gamle tomter. Kanskje blir det en hyttetur og, om været holder seg. De synes at det er flott å komme hjem en tur når det er slik det er nå.

- Jeg tok med meg godværet når jeg kom opp på tirsdag. Jeg så på yr, som meldte 14 grader og regn, og så får vi dette her. Det er kjempebra, sier Fagervold med et smil.

- Alt blir jo så mye enklere og finere når det er slik, tilføyer Gulbrandsen.

Sykkeltur

For Kristin Fagervold er dette årets første ferieuke. Mens Elin Gulbrandsen allerede har rukket å gjøre en hel del allerede i sommer.

- Jeg har vært på sykkeltur på «rallarveien» som går fra Haugastøl til Myrdal, samt kjørt på bilferie rundt på Østlandet forteller hun. Selv om sommerværet er usedvanlig flott i kommunen vår nå, har de mange minner fra flotte badeturer også fra de bodde her.

- Vi badet vel hele sommeren da. Med en gang det var et solgløtt så var det å komme seg ut, minnes de.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no