24. okt
INDIGNERT: Lokal Høyre-politiker, Bjørnar Gjetmundsen, er kraftig provosert av partikollega Raymond Robertsens utspill om vurdering av salg av Pasvik folkehøgskole i Fylkesutvalget. (Arkivfoto: Tor Sandø)
 
Provosert av partikollega
Lokal Høyre-politiker Bjørnar Gjetmundsen i Sør-Varanger er kraftig provosert av partikollega Raymond Robertsens utspill om vurdering av salg av Pasvik folkehøgskole.

Publisert: 21.sep.2013 15:17
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Utspillet fra fylkespolitiker Robertsen kom i forbindelse med fylkesutvalgets møte i Kirkenes denne uka. Utvalget diskuterte fylkesøkonomien, der kutt på to av 3,2 millioner kroner i fylkeskommunal støtte til Pasvik folkehøgskole er blant forslagene.

- Utidig

Høyre og Robertsen gikk enda lengre og vil ha en vurdering av markedsverdiene på byggene folkehøgskolen har på Svanvik.

- Hver stein må snus når fylkeskommunen er i en så vanskelig situasjon. Derfor må det vurderes om et salg av folkehøgskolen er hensiktsmessig, sa Robertsen.

Oppslaget i torsdagens Sør-Varanger Avis fikk lokalpolitiker Bjørnar Gjetmundsen til å se rødt.

- Jeg ble illsint og kraftig provosert. Jeg synes forslaget er utidig, er fullstendig uenig og vil ikke vite av at det fremmes som forslag fra Høyre under fylkestinget, sier Gjetmundsen.

Han mener at folkehøgskolen er en viktig institusjon.

- Og det ikke bare for kommunen, men for hele fylket og har vært det gjennom flere tiår. Bare det å tenke en sånn tanke som å vurdere å selge bygningsmassen og kvitte seg med folkehøgskolen gjør meg opprørt så det holder, sier Gjetmundsen.

Administrasjonen

At utspillet kommer fra en partikollega bryr ikke Gjetmundsen seg om.

- I Høyre har vi så mye takhøyde at vi kan reagere på hverandres utspill. Også når vi har gått over streken som i dette tilfellet. Jeg har snakket med flere lokale Høyre-politikere om dette utspillet fra Robertsen og alle er like opprørte.

- Nei, jeg orker ikke ta det opp. At han går ut på denne måten tyder jo på at det er gjennomtenkt. Men jeg tar det for gitt at Høyre sine folk på fylkestinget kommer på bedre tanker og ikke fremmer forslaget i fylkestinget, sier Gjetmundsen.

- Først og fremst er det innsparinger å gjøre i fylkeskommunens egen administrasjon. Der er det mye kjøtt som kan slankes, sier Gjetmundsen.

Vi lyktes fredag ikke i å få en kommentar fra Høyres fylkespolitiker Raymond Robertsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no