10. des
HÅP: Kulturministeren er Kirkenes Puckers siste håp i kampen om å få bygd ishall i Sør-Varanger, sier leder William Sjøstrand og leder for ishallgruppen i ishockeyklubben, Claus Bergersen. Dette har vært en lang kamp, atskillig lengre enn tre perioder.
 
Puckers med bønn til kulturministeren
Kirkenes Puckers kommer i et brev til kulturministeren med en bønn om å få fortgang i planene om ishall i Sør-Varanger.

Publisert: 08.jul.2016 15:15
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

– Det har i mange år vært en drøm om å få bygget en ishall i Kirkenes. Vi har virkelig stått på for å få dette til, men vi har problemer med å få prosjektet realisert på grunn av finansiering. Slik innledes brevet fra leder av ishallgruppen i Kirkenes Puckers, Claus Bergersen til kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H).

Økonomi bøygen

Bergersen legger ikke skjul på at det er økonomien det står på for å få ishalldrømmen realisert.

– Vi har fått idrettsfunksjonell forhåndsgodkjenning, som vil kunne dekke en tredel av prosjektkostnadene. Resten av prosjektsummen på to tre deler er lån og privat finansiering. Et lån på seks millioner kroner kan vi få fra Sparebank1 Nord-Norge, men dette betinger at resten av prosjektet er finansiert av private aktører eller andre, som for eksempel kommunen. Sør-Varanger kommune har i flere år hatt store økonomiske utfordringer og kan ikke støtte oss økonomisk og det samme gjelder Finnmark fylkeskommune, skriver Bergersen.

Han skriver videre om et privat næringsliv som sliter etter konkursen i Sydvaranger gruve før jul i fjor.

Betydningsfull støtte

Nå ber ishockeyentusiastene om bistand fra øverste ansvarlig for idretten i regjeringen, nemlig kulturminister Hofstad Helleland. Ishallprosjektet er kostnadsberegnet til 31 millioner kroner. Puckers kan få innvilget et lån på seks millioner og klubben har også fått tomt fra kommunen.

– Skal vi kunne få resalisert ishallprosjektet, trenger vi økonomisk hjelp fra andre og ber derfor om 25 millioner kroner fra Kulturdepartementet. Vi håper departementet ser betydningen av å få realisert dette prosjektet som vil bety så mye for idrettssamarbeidet i Barentsregionen, i Nord-Norge og lokalt. Det er verd å nevne Barents Hockey League, som er et samarbeid mellom Norge, Finland og Russland og hvor ishockey og isdans utøves både på junior- og seniornivå, skriver Bergersen.
I støttegruppen for ishallen har han med seg William Sjøstrand og Arnt Pedersen.

Leder i Kirkenes Puckers, William Sjøstrand, føyer til at henvendelsen til regjeringen er det siste halmstrået dersom tanken om ishall i Sør-Varanger skal bli en realitet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no