11. des
REAKSJON: Det reageres på at rasteplassen ved Skoltefossen benyttes til bobiler. Vegvesenet mener ikke dette er noe problem.
 
Rasteplass i Neiden brukes til bobiler
Elin Steigberg i Neiden klager på at rasteplassen ved Skoltefossen stort sett tas opp av bobiler. Vegvesen vil ikke gjøre noe med saken.

Publisert: 21.jul.2014 15:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Ifølge Steigberg er dette et stadig tilbakevendende problem sommers tid.

Næringsgrunnlag

– Rasteplassen er flott, men her har det stått plassert bobiler på samme sted på ukesvis. I Neiden er både hotell og campingplass med oppstillingsplass for bobil og campingvigksomheten på rasteplassen tar bort en del av næringsgrunnlaget for disse, sier Steigberg.
Nå kommer hun med en oppfordring til Statens vegvesen.
– Jeg oppfordrer vegvesenet til å foreta kontroller av bruken av rasteplassen og skilte på aktuelle språk, særlig finsk, slik at bobilturistene vet hvilke regler som gjelder på plassen, sier Steigberg.

Tillatt

Hun får ikke mye gehør hos Statens vegvesen.
– Etter norsk lov og sedvane er parkering på eller ved offentlig vei tillatt dersom slik parkering ikke medfører trafikkfare eller ulempe for andre trafikanter. Som parkering regnes i praksis også en natts overnatting i bil. Dette gjelder også for parkering av bobiler eller biler med campingvogn, sier Jørn Stefan Opdahl i avdeling for Plan og forvaltning ved Statens vegvesens regionkontor i Bodø.
Opdahl sier at det normalt ikke er ulovlig å parkere på rasteplasser over natta.
– På mange steder kan det være en fordel at bobilturistene parkerer bilene på rasteplassene i stedet for at de er spredt tilfeldig langs vegnettet og ute i naturen. Vegvesenet driver ikke kontrollvirksomhet av rasteplassene utover det vedlikeholdet vår driftsentreprenør utfører og har i så måte ikke kontroll på hvor lenge enkeltbiler står parkert. I tilfeller der vi kommer over at det parkeres til hinder for andre vegfarende eller plassen
«okkuperes» med campingutstyr eller annet vil vi ta kontakt med vedkommende og informere om at dette ikke er akseptabelt
bruk av plassen. Vi registrerer at mange overnatter på rasteplasser, men de aller fleste kjører videre neste
dag og det er sjeldent vi opplever problemer eller får klager på bruken av rasteplassene. Vi har derfor heller ikke sett
behovet for skilting eller annen regulering av bruken av rasteplassene, sier Opdahl.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no