12. des
KLAR TALE: Natur og ungdom i Kirkenes og Vadsø er ikke enig med Putin. De står på sitt: Klimaendringene er menneskeskapte. Her er medlemmene Stina Sagen (t.h), Thea Fremstad, Joakim Kluge, Sofya Rumyantseva, Linn Merethe Karikoski, Kamilla Tromsdal, Olav Nicolay Larson Aga (bak t.v), Arjo Kvamme og Linn Gunnvaldsnes. Foto: Siri Seim Sønstelie
 
Reagerer på Putins klimaskepsis
Russlands President Vladimir Putin hevdet torsdag at klimaendringene ikke er menneskeskapte. Det får Natur og Ungdom i Kirkenes og Vadsø til å reagere.

Publisert: 03.apr.2017 12:06
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Skaper reaksjoner

Uttalelsene den russiske presidenten kom med torsdag har skapt reaksjoner blant medlemmene i Natur og Ungdom (NU) i Kirkenes og Vadsø. Fredag samlet de troppene på torget i Kirkenes med plakater. Beskjeden var klokkeklar. Klimaendringene er menneskeskapte, ifølge ungdommene.

Krever tiltak

Ungdomsorganisasjonen er rivende engasjert i klimaspørsmål.

- Vi krever at politikerne i Barentsregionen og Norge gjør noe for å stanse klimaendringene. Politikkken må endres, sier nestleder i NU Vadsø, Lina Gunnvaldsen.

Hun understreker at det Putin uttalte torsdag ikke stemmer.

- Det strider mot all forskning. Man blir litt oppgitt. Men det gir likevel Norge et ekstra ansvar til å gjøre noe. Vi har politikere som har uttalt at de anerkjenner at klimaendringene er et problem, sier hun.

Gunnvaldsen får støtte av sine kollegaer i Kirkenes. Også de roper på politikerne.

- Det er viktig å si i fra. For at vi skal nå togradersmålet så må politikerne gjøre noe, sier Stina Sagen i Kirkenes NU.

Må våkne opp

Energikoordinator i Natur og Ungdom sitt russlandprosjekt, Arjo Kvamme, mener at Norge må våkne opp. Samtidig er han skuffet over at politikerne ikke benytter konferansen til å rette fokuset på bedre samarbeid om de gode klimavennlige løsningene.

- Det er vår oppgave å gi beskjed. Norske politikere har anerkjent klimaendrigene, men de gjør ikke nok. De har en gylden mulighet til å diskutere fram gode løsninger om miljøutfordringene i Arktis under konferansen. I stedet for å fokusere på oljeutvinning, sier han engasjert.

Og han levner liten tvil om hva fremtiden trenger:

- Vi må satse på fornybar energi. Oppfordringen og vårt krav i Natur og Ungdom er at det gjøres noe. Handling er det som må til, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no