10. des
 
Regiondirektøren er bekymret for situasjonen i barnevernet i Sør-Varanger
De ansatte i barnevernet i Sør -Varanger har uttrykt bekymring for familiene og barna som er innunder tjenesten. Det gjelder også samarbeidene aktører.

Publisert: 23.mar.2017 08:32
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Barneverntjenesten i Sør-Varanger kommune er preget av høyt sykefravær. Kommunalsjefen har tidligere uttalt at kommunen har innleid eksternt firma for å sikre en god barneverntjeneste. Flere av de ansatte uttrykker imidlertid bekymring for konsekvensene situasjonen påfører familiene og barna som har krav på hjelp og oppfølging.

- Selv om flere ikke er på jobb, så er jeg bekymret for oppfølgingen av ungene vi er satt til å hjelpe. så føler man på ansvaret for ungene man er satt til å hjelpe. Samtidig er jeg bekymret for at de ikke får den hjelpen de har krav på, sier tidligere barnevernsleder, Irene Pelym Jakola.

Også andre aktører som samarbeider tett med barneverntjenesten peker på at situasjonen i aller størst grad går utover barna som har behov for tjenesten.

Kontinuitet er viktig

En av dem er barne-, ungdoms og familieetaten (Bufetat). De har spesielt ansvar for fosterhjem og institusjonstiltak for barn og familier.

Regionsdirektør i Bufetat Nord, Pål Christian Bergstrøm, er gjort kjent med situasjonen i Sør-Varanger. Han understreker at det er viktig at barna får den oppfølgingen fra kommunen de har krav på.

- Det er viktig at det er kontinuitet. For barna er det viktig at de har en saksbehandler de kjenner og som kan følge opp saken deres. Det er en kvalitetsdimensjon i tjenesten som er viktig, sier han.

Han fortsetter:

- På et generelt grunnlag er vi i Bufetat opptatt av at kommunene er i stand til å følge opp barna de har plassert i statlige tiltak på en god måte. Dette gjelder særlig samarbeidet med kommunene for god tilbakeføring av ordningene. Det er viktig for å legge til rette for tilbakeføring til nærmiljøet der barna skal vokse opp. Dette er viktig for å legge til rette for en godt planlagt tilbakeføring til slekt og nettverk slik at kan skape forutsigbarhet, gode relasjoner og at barna får støtte til en positiv utvikling.

Urolig

Bufetat er heller ikke alene. Etter det SVA erfarer, er andre også bekymret. En rådgivende tjeneste uttrykker også overfor SVA urolighet. Situasjonen i barnevernet er etter det avisen forstår, merkbar hos dem som arbeider tett med barn og ungdom. Det skaper bekymring for om barna som er plassert rundt om i kommunen får tilstrekkelig oppfølging.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no