12. nov
STØTTER KIRKENES: Trond Haukanes. Foto: Trine Hamran (arkiv)
 
Regionrådet ber om garanti for at fond havner i Kirkenes
Øst-Finnmark regionråd støtter ønsket fra Sør-Varanger om å legge forvaltningen av Investeringsfondet for Nordvest-Russland hit.

Publisert: 15.mar.2018 15:53
Oppdatert: 15.mar.2018 18:20

Det ble i fjor vedtatt at forvaltningen av fondet, som rommer flere titalls millioner kroner, skal legges til et kompetent miljø i Nord-Norge.

Sør-Varanger har ment at Kirkenes er et naturlig sted å samle russlandkompetanse, men valget er ikke tatt ennå. Nå har Øst-Finnmark regionråd gjort et vedtak som støtter Sør-Varanger Utvikling og Kirkenes Næringshages initiativ.

«Kunnskapen i Finnmark og Øst-Finnmark spesielt, om næringsliv og politiske forhold i Nord-Vest Russland, gjør at det vil være helt naturlig at et slikt fond blir plassert i Kirkenes. Med en slik plassering vil man kunne bygge videre og styrke den kunnskapsbasen på Russiske forhold som allerede er etablert i Øst-Finnmark,» heter det i en uttalelse fra daglig leder Trond Haukanes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no