19. okt
Ola Elvestuen under Venstres landsmøte i Ålesund.
 
Regjeringen må offentliggjøre utredningen om Hærens og HVs framtid
Regjeringspartiene får ikke holde utredningen hemmelig til etter valget.

Publisert: 03.mai.2017 17:16
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Stortingsflertallet slutter seg til Venstres forslag om at regjeringen må offentliggjøre utredningen om Hærens og Heimevernets framtid så snart den foreligger.

Stortingets utenriks- og forsvarskomité leverte sin innstilling om offentliggjøring av forsvarssjefens landmaktstudie onsdag.

– Regjeringspartiene og Ap valgte i fjor å skyve spørsmålet om landmakten foran seg i behandlingen av Langtidsplanen for forsvaret. Det er gledelig at det nå er et flertall som går mot regjeringens ønske om å holde landmaktstudien hemmelig til etter valget, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.

Elvestuen mener den sikkerhetspolitiske situasjonen tilsier at Norge har behov for en sterk landmakt i årene framover, og Venstre mener både Hæren og Heimevernet må styrkes.

– Det er åpenbart at vi må ha åpenhet om så viktige spørsmål for Norges forsvarsevne og vår sikkerhetspolitikk, og det er jeg glad for at stortingsflertallet nå har sluttet seg til, sier Elvestuen.

(©NTB)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no