13. nov
 
Regjeringen vil kutte i støtten til folkehøgskolene
For tredje gang på fire år foreslår regjeringen i statsbudsjettet for 2018 å kutte i støtten til landets folkehøgskoler.

NTB
Publisert: 12.okt.2017 10:41
Oppdatert: 12.okt.2017 10:58

I statsbudsjettet foreslår regjeringen å kutte støtten til folkehøgskolene med 25 millioner. I tillegg foreslår regjeringen å kutte i studiestøtten til elevene totalt med 11 millioner.

– Vi er svært skuffet over forslaget regjeringen legger fram i dag, sier Odd Arild Netland, daglig leder i Folkehøgskolerådet i en pressemelding.

Høsten 2017 startet over 7700 elever på folkehøgskole. Det er ny rekord for tredje år på rad. Budsjettet tar ikke høyde for elevveksten og som følge av dette mangler ytterligere ni millioner i budsjettet, skriver Folkehøgskolerådet.

– Kuttet vil få store konsekvenser for enkeltskoler og elever, og rammer usolidarisk i en tid der folkehøgskolene har rekordmange elever, sier Netland.

Før stortingsvalget i september lovet både KrF, Venstre, SV og Senterpartiet å jobbe for økte midler til folkehøgskolene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no