19. okt
FILMKONTOR: Rein film og produsent Aleksander Olai Korsnes har etablert seg med kontor hos Tivoli North i Kirkenes sentrum. (Foto: Christine Galschjødt).
 
Rein film åpner kirkeneskontor
Rein film åpner kontor i Kirkenes. Samtidig får de også støtte til en dokumentar og en kortfilm.

Publisert: 13.mar.2017 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Det Oslobaserte filmselskapet har vært involvert i store prosjekter som TV-serien «Monster» og spillefilmen «Børning 2» ser nå mulighetene som er å finne i Øst- Finnmark til å åpne et kontor her.

Gasellebedrift

Filmselskapet Rein Film AS har åpnet et kontor i Kirkenes som vil få ansvaret for deres engasjement i nord. Daglig leder er Aleksander Olai Korsnes, opprinnelig fra Bjørnevatn. Nå har han flyttet opp fra Oslo, der selskapet også har kontor. Rein Film eies av fire finnmarkinger.

- For sju år siden startet vi som freelancere vårt eget filmselskap. Målet var å kunne skape et levebrød av vår interesse og lidenskap. Nå har vi blitt gasellebedrift to år på rad, og bedriften er i dag vel etablert i bransjen med en omsetning i 2016 på cirka åtte millioner. De siste to-tre årene har aktiviteten vår i nord hatt et større fokus på Øst-Finnmark og Nordvest-Russland. Bedriften har engasjert opp til 20 ansatte og har vært involvert i flere store prosjekter her som spillefilmen «Børning 2» og TV-serien «Monster», sier Korsnes.

Spennende

37-åringen fra Bjørnevatn roser Sør-Varanger for fantastiske «locations», og drøssevis av spennende historier som venter på å bli filmatisert. Nå ser filmprodusenten fram til å etablere filmselskapet sitt i hjemkommunen sin.

- Rein Film ser store muligheter for framtidige prosjekter med base her. I tillegg til produksjoner av TV-serier, spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer produserer selskapet reklame og musikkvideoer, sier Korsnes, som sist var aktuell med filmen «I grenseland»..

Sør-Varanger utvikling har støttet et forprosjekt som har ført til opprettelsen av kontoret, og kontoradresse er på Tivoli North i Kirkenes.

Støtte

Rein Film i Kirkenes fikk nylig støtte til en dokumentar om russisk garasjekultur (300 000 kroner) og en kortfilm om en samisk sabotasjeaksjon under andre verdenskrig (300 000 kroner). Det er Nordnorsk Filmsenter som har gitt denne støtten. 

- Det er mange ufortalte historier her oppe, og vi synes det er utrolig spennende å få muligheten til å filmatisere disse sier daglig leder Aleksander Olai Korsnes.

Dokumentarfilmen ser på russeres hemmelige garasjeliv. Hvorfor er garasjene så viktige? Hva representerer dette rommet? Regissøren oppsøker Murmansk og Nikel der garasjekulturen fremdeles er sterk. Gjennom å studere dette fenomenet vil filmen gå i dybden på russernes forhold til både det statlige offisielle og det hjemlige private. Filmen vil også fortelle om et samfunn i rivende endring og hvordan den jevne russer finner rom for både hvile og restitusjon.

I filmen om den samiske sabotasjeaksjonen er vi tilbake under andre verdenskrig. Frontene er harde og en samisk sabotasjeaksjon er i ferd med å utspille seg. Dette er en svart komedie hvor krigens bakteppe danner en absurd, men troverdig del av det hele. Manuset er løst over en klassisk fortalt modell, er godt gjennomarbeidet og har fine vendepunkter. Dette kommer frem både i historiens gang og i replikkene. Dette er en co-produksjon med Bauta Film i Umeå og Rein Film i Kirkenes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no