12. des
KLAR: "Dansken" og Kent Jensen er klar for nye leveringer av reker på Sentrumskaien i Kirkenes på fredagene framover. (Arkivfoto: Birgitte Wisur Olsen).
 
Rekene tilbake på kaia
Etter to måneders stopp i fisket var Dansken tilbake på kaia i Kirkenes sist lørdag.

Publisert: 21.jan.2015 11:14
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

På grunn av høy andel av torskeyngel i Varangerfjorden ble rekefisket stoppet i midten av november. De fleste rekefeltene i Nord-Troms har også vært stengt på grunn av den høye andelen torskeyngel.

Klarsignal

Seksjonssjef Rolf Harald Jensen i Fiskeridirektoratet sa til Sør-Varanger Avis 15. november at erfaringen fra Nord-Troms tilsa at torskeyngelen kom til å stå i fjordene til ut januar.

- Det er sannsynlig at det er slik i Varangerfjorden også, og da kan det bli stenging til ut i januar også der. Men det kan også være lokale forskjeller, sa seksjonslederen.

Men nå har Kent Jensen ombord i «Dansken» og de andre reketrålerne i Varangerfjorden fått klarsignal fra Fiskeridirektøren i Bergen til å fiske og reketråle igjen.

- 17. januar fikk vi beskjed om å fiske igjen, fordi det var for mye småtorsk i fjorden. Nå er det åpnet igjen og det er vi glade for. Nå har været vært ganske dårlig, men vi har vært ute, sier Jensen.

Fredag

Sist lørdag hadde han «Dansken» rekesalg på Sentrumskaia i Kirkenes.

- Det var bare rent unntak at det var lørdag. Fra kommende fredag er vi på plass på vår faste salgsdag, sier Jensen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no