21. nov
[b]IB-skolen nedlegges:[/b] Tidligere elever fra Kirkenes, Murmansk og Senja ved IB-skolen på Kirkenes VGS.
 
Rektor håper på omkamp
I november 2017 behandles tilbudsstrukturen i videregående opplæring i Finnmark. Rektor Øystein Hansen sier de kan videreføre tilbudet dersom politikerne snur.

Publisert: 28.sep.2017 09:36
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

IB-linja ble vedtatt nedlagt i forbindelse med nedskjæringene i skolebudsjettene i fjor vinter. De siste elevene blir i utgangspunktet uteksaminert våren 2019.

Kirkenes videregående skole har siden høsten 2013 hatt status som verdens nordligste IB-skole (International Baccalaureate). IB DP har et internasjonalt fokus der all undervisning foregår på engelsk.

Økende elevtall

I Kirkenes ønskes elever fra både inn- og utland velkomne. Skolens mål er at elevene skal utvikle seg til spørrende og omsorgsfulle mennesker, med forståelse og respekt for fremmede kulturer.

Rektor Øystein Hansen kan opplyse om at søkertallene til linja fra elever har vært stigende over tid.

– Det er synd at vedtaket er gjort, da søkertallene peker oppover. Skoleåret 2017-18 hadde vi 19 elever på VG2 IB, det høyeste tallet vi har hatt siden oppstarten, skriver rektor i et notat om avgjørelsen til Sør-Varanger kommune.

Vedtak kan omgjøres

Det er likevel fremdeles en mulighet for at vedtaket kan omgjøres, da det først i november skal ta endelig beslutning om den fremtidige skolestrukturen i fylket.

Hansen opplyser at det fra skolens side ikke er noe problem å videreføre tilbudet, om utvalget skulle velge å snu i saken.

- Om vedtaket om nedleggelse av IB skulle omgjøres i HUKs behandling av tilbudsstrukturen i november 2017 vil IB gå som normalt, med oppstart av både VG2 og VG3 høsten 2018, forklarer Hansen i brevet.

Tapte arbeidsplasser

Rektoren opplyser at en nedleggelse ikke vil medføre at dagens sju lærere flyttes over til andre arbeidsoppgaver i skolen.

– For kommunen betyr dette tapte arbeidsplasser og at internasjonal kompetanse og erfaring forsvinner, avslutter Hansen.

Rådmann Nina Bordi Øvergaard svarer slik om saken.

– «Å miste denne linjen vil være et stort lokalt tap både med hensyn til studietilbud og de arbeidsplassene som vil forsvinne med nedleggelse av linjen», er svaret til fylkeskommunen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no