17. okt
FORSVARER: Ilja Novikov sammen med Frode Berg i byretten i Moskva i juni.
Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
 
Rettssaken mot Frode Berg starter trolig i februar
Russiske sikkerhetsmyndigheter er i ferd med å ferdigstille etterforskningen mot spionsiktede Frode Berg, ifølge Bergs forsvarer Ilja Novikov.

Publisert: 28.des.2018 08:50
Oppdatert: 28.des.2018 09:01

Novikov skriver på Twitter at rettssaken mot den spionsiktede nordmannen trolig starter i februar 2019.

Forsvarerteamet til Berg ble ifølge Novikov offisielt informert torsdag om at russiske sikkerhetsmyndigheter er i ferd med å ferdigstille etterforskningen.

Frode Berg vil erklære seg ikke skyldig.

Frode Bergs norske advokat, Brynjulf Risnes, sier til Dagbladet at han fremdeles ikke har mye tro på en frikjennelse i det russiske rettsapparatet.

- Mer interessant enn hvor mange år Frode Berg kan komme til å få, er hvem som kan få ham hjem og hvor fort det kan skje, sier han til avisa.

- Novikov sier at Berg er glad for å se enden på dette. Om det er begynnelsen på slutten eller slutten på begynnelsen, vet han ikke helt.

Det er ett år siden den tidligere grenseinspektøren ble pågrepet i Moskva og siktet for spionasje mot Russland. 63 år gamle Berg har siden den gang sittet i et fengsel forbeholdt personer som anses å være en trussel mot russisk sikkerhet.

Da Berg ble pågrepet i fjor, hadde han på seg 3.000 euro i kontanter. Dette var penger som russiske myndigheter mener skulle brukes for å skaffe hemmelige opplysninger om den russiske nordflåten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no