11. des
Illustrasjonsfoto.
 
Rev hår av samboeren
En mann må i fengsel i tre måneder etter vold, samt hensynsløs og førerkortløs kjøring. En tidligere betinget dom forlenget fengselsstraffen kraftig.

Publisert: 14.sep.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Mannen møtte i Øst-Finnmark tingrett 18. august. Der ble han dømt for å ha revet hårdotter av den tidligere samboeren sin i ett tilfelle i fjor.

Han ble også dømt for å ha forårsaket et trafikkuhell. Han kjørte inn i en annen bil på Riksveg 885 15. januar i år, slik at de som satt i den andre bilen fikk nakkeskader og måtte legges inn på sykehus.

Til slutt var han dømt for å ha kjørt uten førerkort i februar.

Dette ble til sammen til en fengselsstraff på 21 dager i tingretten.

Mannen var imidlertid innenfor prøvetiden til en betinget fengselsstraff på fire måneder. Dette ble lagt til, men med noen formildende omstendigheter ble totalstraffen til tre måneder ubetinget fengsel, og én måned betinget.

Store mengder

Hår-rivingen skjedde etter en krangel mellom mannen og hans eks-samboer i fjor. Det var betydelige mengder hår som ble revet vekk.

Mannen hevdet seg uskyldig. Ifølge hans forklaring sparket og slo samboeren mot ham, og han tok tak i håret for å avverge situasjonen, og at håret ble revet av ved at kvinnen rev seg bort.

Kvinnen forklarte derimot at han tok tak i håret hennes først, presset henne ned og rykket til så det ble revet av.

Retten trodde på kvinnens forklaring når det gjaldt håret.

«Retten viser til den kraft tiltalte har måttet ta tak i håret til fornærmede med for at en så stor del av håret hennes skulle løsne, samt styrkeforholdet mellom partene», står det i dommen.

Retten kunne ikke utelukke at kvinnen hadde sparket og slått mot mannen. Det var imidlertid ikke nok til at mannen skulle kunne rive hår av hodet hennes. Dermed kunne ikke mannen gå fri ved å kalle det selvforsvar.

Kvinnens slag og spark gjorde likevel at straffen ble redusert.

Påkjørsel

Når det gjaldt påkjørselen, ble det nakkeskader på folkene i bilen foran og store skader på selve bilen.

Mannen hevdet at det hadde vært glatt føre, og at han ikke hadde sett noen bremselys på bilen foran.

De som satt i den påkjørte bilen mente derimot at det var godt føre, og påpekte at de hadde gode og synlige bremselys. I tillegg hadde de bremset ved et fotgjengerfelt, der retten påpekte at man må være ekstra påpasselig.

Retten ville normalt sett dømt en bot for forholdet, men den ekstra dommen ble skjerpende på fengselsstraffen i stedet. Det samme gjaldt boten han ellers ville ha fått for å ha kjørt bil mens førerkortet fremdeles var beslaglagt.

Formildende

Når det kom til straffeutmålingen, tok retten hensyn til flere personlige forhold, og at mannen hadde hatt en god forbedring den siste tiden. Dermed ble straffen mildere enn den kunne vært.

De dømte heller ikke mannen til noen videre inndragelse av førerkortet. Det hadde nemlig vært beslaglagt lenge nok til at det ville dekt straffen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no