23. okt
LEDERKURS: Caroline Bugge Pedersen og Renate Rauhala Tønnessen er 16 år og to av tre ungdommer som har startet på Lederkurs for ungdom i regi av Finnmark Idrettskrets. Den tredje er Lea Vedø Olsen. (Foto: Privat).
 
Rideskole øverst på ønskelista
Det er mye aktivitet i Sør-Varanger Rideforening for tiden. Med tiden håper de å få på plass et ordentlig rideskoletilbud.

Publisert: 30.okt.2015 12:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Norges Ryttersportsforbund har satt i gang med klubbsatsing, og der er Sør-Varanger Rideforening, som eneste finnmarksklubb, tatt ut som såkalt Satsingsklubb. Det åpner dører.

- Dette er veldig spennende å være med på, forteller leder Monica Hauan.

Kursing

Pilotprosjektet handler om å sørge for bærekraftige og selvdrevne rideklubber. Dette vil si at de skal ha ressurser til å være gode arenaer for sportslig utvikling og sosiale møteplasser for barn og unge, kunne tilby gode breddeaktiviteter, ha gjennomføringsevne på sportslig aktivitet samt tilby utvikling av framtidas ledere. Sør-Varanger Rideforening startet med sin klubbutviklingsprosess allerede i fjor, da de fikk tilbud fra forbundet.

- Da fikk vi besøk av en klubbveileder som skulle hjelpe oss med å se på hva vi var gode på, og hva vi kunne bli bedre på, forteller Hauan. De har også vært på kurs i styrearbeid. Klubbmedlem Nina Gudrun Nilsen har også gjennomgått veilederutdannelse i regi av Norges Idrettsforbund. Samtidig har flere av medlemmene godt på lederkurs for ungdom. Dette betyr at klubben stiller godt forberedt i prosjektet. Faktisk et hestehode foran, skal vi tro klubblederen. I slutten av november starter arbeidet med en virksomhetsplan. Her skal man se på visjoner, og de store linjene i årene fremover.

Rideskole

Klubben ønsker å få opp aktiviteten, og rideskole står øverst på ønskelista. For at dette skal kunne bli en realitet, er det imidlertid en god del ting som må planlegges og avklares.

- Vi har et minitilbud i dag, der vi kan ta i mot noen elever, men vi ønsker å kunne utvide dette. Hvordan dette skal løses, må vi se på fremover, forklarer Hauan. Kanskje må det kjøpes inn egne hester til klubben. I så fall må det bygges en ny stall. Skal dette drives på dugnad, eller må klubben bli arbeidsgivere? Spørsmålene er mange.

Grensesamarbeid

Klubben har også jobbet med folk-til-folk samarbeid siden 2013. Instruktører fra Murmansk har blant annet vært på kurs hos klubben på anlegget på Sandnes.

- Vi har fått støtte til dette gjennom Barentssekretariatet, forteller Hauan som legger til at de også er invitert til Arkhangelsk til våren.

- Vi håper vi kan få støtte til denne turen også, for det er pengene det står, på sier hun. Samarbeid i Barentsregionen er også et satsingsområde for Norges Idrettsforbund.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no