9. des
PÅ SCENEN IGJEN: Pål Riise er klar for underholde også under årets Kirkenesdager.
 
Riises midtlivskrise
Pål Riise mener selv han opplever det som kalles «forgubbing». Det ble opphavet til temaet i årets forestilling, «MidtlivsRiise».

Publisert: 31.jul.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

– Plutselig er det masse hormoner som kjemper om plassen til testosteronet, sier Riise om forandringen han har merket på kroppen de siste årene.

Som følge av dette, har han begynt å se verden på en annen måte enn tidligere. Og alderen, den har han blitt mer og mer opptatt av. Dermed ble det naturlig at den fikk stor plass i forestillingen, forteller han.

– Nå har jeg laget forestillinger til Kirkenesdagene de siste årene, og hvert år må jeg ha et nytt tema – slik at jeg har et nytt påskudd til å snakke om meg selv, spøker han.

Skrivelyst

Riise har alltid vært glad i å opptre, og har en stor skrivelyst. Det er fint å kunne vise frem det han tenker på, i stedet for at det blir liggende som nedskrevne tanker i en skrivebordsskuff, forteller han.

Riise har både reist rundt for å lage show, og holdt forestillinger i hjembyen. Kirkenes-publikummet har en egen plass i hans hjerte:

– En stor grunn til dét er nok at jeg føler meg som en av dem.

Å få snakke i to timer foran et publikum, fører til en massiv egotrip for Riise. Det er rett og slett det artigste han gjør, sier han.

– Hvor henter du inspirasjonen fra?

– Jeg har nok rett og slett for mye tid; la oss være ærlig! Dette høres kanskje litt skrytete ut, men jeg ser på verden med et skråblikk. Og jeg oppdager og kobler kanskje ting som andre ikke tenker over, sier han.

Det er nettopp gjenkjennelsesfaktoren som kan gjøre dagligdagse opplevelser morsomme, mener Riise.

– Jerry Seinfeld er mitt komikeridol, for han klarer å lage noe morsomt av det vi alle opplever. Da tenker publikum gjerne: «Det har jeg også fundert på!».

Om det blir noen nye karakterer i forestillingen, er foreløpig ukjent. Riise gjør mye i siste liten, og har som regel så mange tema han vil snakke om at han ikke kommer gjennom alle i løpet av to timer, forteller han.

Tvangstanker

Før opptredenen har han en rekke ritualer han må gjennomføre. Hvis han for eksempel har brukt en spesiell boksershorts under en tidligere suksessforestilling, da må han bruke den igjen under neste.

– Jeg er fryktelig overtroisk, og har en del sånne tvangstanker. Jeg vet ikke hvor det kommer fra, for jeg er egentlig verdens mest ustrukturerte person, sier Riise.

Showet blir holdt på Ofelas Arena torsdag 4. august. Riise synes det er flott å ha muligheten til å ha publikum så nærme at de nesten sitter på tærne hans, forteller han.

Da oppstår gjerne morsomme situasjoner, som den gangen en tyggegummi ved et uhell havnet midt i fjeset på en dame på første rad.

– Det var to lange sekunder, der jeg ventet på reaksjonen hennes. Men heldigvis begynte hun å le. Slike ting kan du ikke planlegge, og det er det som gjør det artig.

Ellers trenger ikke tilskuerne på første rad frykte noe. Riise er varsom med å tulle for mye med de han ikke kjenner, og vil ikke tråkke over noens grenser, forteller han.

– De fleste og hardeste sparkene retter jeg mot meg selv!

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no