15. okt
BESØK: Teatersjef Ellen Horn var i Kirkenes i forbindelse med en oppsettingen med Sigrid Undset i 2002. Nå beklager hun at hun ikke kommer tilbake med "Natten er dagens mor".
 
Riksteatret kommer neste år
Riksteatret vil komme til Kirkenes en gang inneværende sesong. Det sier direktør Åse Ryvarden i et svar til Teatervenner Norge, avdeling Sør-Varanger.

Publisert: 13.des.2014 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Teatervennene skrev i et brev til teatersjef Ellen Horn i Riksteatret at de er svært skuffet over at teatret ikke kommer til Kirkenes med forestillingen «Natten er dagens mor».

Holder avtalen

Ryvarden sier i svarbrevet at Riksteatret holder sin avtale likevel.

– I henhold til vår avtale med de ulike spillestedene rundt i Norge, skal Riksteatret besøke hvert spillested med minimum en forestilling for voksne og en forestilling for barn hver sesong, sier teaterdirektøren.
I Finnmark vil Riksteatret kommende vår vise Bjarte Hjelmelands «Gu Kor Gøy» (i Kirkenes 15. februar) og barneforestillingen «Peer du lyver» (i Kirkenes 22. mars).

– I tillegg besøker vi Finnmark, deriblant Vadsø, med forestillingen «Kjell-Aksel rocker» og danseforestillingen «Juryen» vises i Hammerfest.Vi håper dermed at vi også denne våren gir et fullgodt teatertilbud til både voksne og barn i fylket. Når det gjelder forestillingen «Natten er dagens mor» er dette er en samproduksjon med Nationaltheatret. Turnéplanleggingen måtte derfor hensynta spilleplanen også ved dette teatret, og det viste seg dessverre ikke mulig å dekke alle landets fylker. Samproduksjon med Nationaltheatret forklarer også hvorfor forestillingen spilles i Oslo og er en del av Nationaltheatrets repertoar, skriver Ryvarden.

Lei seg

Teatersjef Ellen Horn er for tiden opptatt med prøver nettopp på Nationaltheatret.
– Hun har bedt oss formidle at hun personlig er lei seg for at det ikke viste seg mulig å besøke Finnmark med denne forestillingen. Hun har selv et sterkt engasjement for Nord-Norge og har mange gode minner fra møter med publikum i Finnmark. Hun håper at det kan by seg andre anledninger til gjensyn i framtiden, skriver direktør Åse Ryvarden.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no