15. okt
slutt: Knut Bøkevoll har opphørssalg hos Bøndernes Innkjøpslag AS om dagen. Dette hunde-og kattefôret fra Royal Canin blir ikke lenger mulig å få tak i i Kirkenes når butikken stenges i løpet av juli. Foto: Kenneth mellem
 
Risiko for konkurs
Enda en butikk melder oppbud i Kirkenes. Bøndernes Innkjøpslag AS har opphørssalg, og det går kanskje mot konkurs.

Publisert: 15.jul.2018 16:00
Oppdatert: 15.jul.2018 16:13

Bøndernes Innkjøptslag AS ble etablert i 1994, men nå legges butikken ned. Eiendomsselskapet består videre, og skal enten leie ut eller selge bygningen i Kirkenes sentrum. Flere år med synkende omsetning og tilslutt underskudd, gjør at det ikke er forsvarlig å drive butikken videre. Dermed mister to arbeidet.

Bøndene vil i løpet av kort tid få orientering om hvordan man handler gjødsel, fôr og andre landbruksrelaterte varer videre.

Felleskjøpet har vært interessert i å etablere seg i Kirkenes, og har også vært i dialog med Bøndernes Innkjøpslag.

– Vi prøvde å få dem inn i disse lokalene, men det skar seg. De hadde krav om en større butikk, sier Knut Bøkevoll, som har arbeidet i butikken i 15 år nå. I ferietiden er det ingen i Felleskjøpet som kan si noe mer om deres planer i Kirkenes.

Lavere omsetning

– Det er blitt dårligere tider med lavere omsetning, høyere kostnader og et tøffere marked med hard konkukrranse, sier Knut Bøkevoll.

I disse dager tar han i mot kundene til opphørssalg, og han synes det er både vemoding og leit at det gikk den veien.

Han ser heller ikke bort i fra at det kan ende med konkurs.

– Vi server bøndene med utstyr, fôr og gjødsel. Derfor ble dette laget etablert. Deretter ble det også butikk, og for noen år siden ble butikken fordoblet med nye lokaler. Da ble det også dyrere å drive her på Sjøsiden, sier Knut Bøkevoll.

Gått dårlig i flere år

Styret i innkjøpslaget har sett tendensen til dårlige tider i lang tid.

– Det har gått dårlig i flere år nå, og spesielt det siste halve året har vært for dårlig, sier Knut Bøkevoll, som ikke vil skylde på noen at det har gått så dårlig. Men det har dukket opp flere billigkjeder som har mange av de samme produktene som Bøndenes Innkjøpslag AS, og folk handler også mer på nett enn tidligere.

– Vi har hatt veldig mange faste og trofaste kunder gjennom alle årene, og vi er veldig glad for at disse har støttet oss, sier Bøkevoll, som er usikker på om butikken er oppe og går ut juli.

– Planen er å holde åpent til 27. juli, men det kommer anpå trafikken nå når vi har opphørssalg. Vi har alltid hatt en velfylt butikk, og vi har klart å skaffe varer. Vi har nærmest vært en liten landhandel, sier Bøkevoll.

Styreleder Tone Aandahl forteller at regnskapstallene for i fjor ikke er offentlige enda for bedriften. Men opplyser at det ble et så stort minus at de ikke kan gjøre annet enn å legge ned. Også i 2016 gikk butikken med underskudd, da mellom 300.000 og 400.000 kroner.

– Vi må tre-fire år tilbake for å finne plusstall. Nå blir lokalene enten leid ut, eller solgt. Selges de, blir også eiendomsavdelingen lagt ned, sier Aandah

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no