21. okt
TRIBUTTBAND: "Sorgens Kapittel" hadde 30-årsjubileum. De ble dannet på tiårsjubileet til Sex Pistols? «Never Mind the Bollocks».
 
Ritz-teltet gjorde forskjellen øverst i gata
Torild Sesseng på Ritz merket at Ritz-teltet var borte under Kirkenesdagene i fjor. Vi fikk en oppsummering av årets festival.

Publisert: 07.aug.2017 16:54
Oppdatert: 23.okt.2017 11:23

De endelige salgstallene i Ritz-teltet er ikke klare ennå i skrivende stund. Men Sesseng, sjef for RiBaGo og medlem i Kirkenesdagene-komiteen, anslår at det har vært litt over tusen betalende der i løpet av Kirkenesdagene.

I tillegg kommer musikerne, og de mange som var innom teltet mens det var gratis inngang på dagtid.

- Det var litt stusselig hos oss på Ritz i fjor, da det ikke var telt. Men nå som teltet er tilbake, er vi kanonfornøyd, slår RiBaGo-sjefen fast.

Ellers har hun vært rundt og spurt butikkeiere, og hun har vandret i gatene under festivalen. Inntrykket er at det har vært bra salg hos butikkene også.

På Amfi Kirkenes forteller vikarierende senterleder Ove Thomassen at kundetallet i festivaluka økte med 26 prosent fra samme tid i fjor. Så de er helt klart glade.

Viktige inntekter

Heller ikke Jorun Nørstebø på Ofelas har de endelige salgstallene sine. Men hun mener publikumsstrømmen var omtrent som fjoråret på Ofelas og Ofelas Arena - og det er hun godt fornøyd med.

- Det gikk veldig bra hos oss. Vi hadde fullsatt sal på Pål Riise-showene, det var bra besøk på countrykvelden, og det var omtrent 200 som dro på Benny Borg, forteller hun.

Festivalinntektene er viktig for utelivsbransjen fordi det gir dem rom til å eventuelt tape på andre konserter. Det er i alle fall tilfelle for Ofelas.

- Det er ikke alle konsertene vi arrangerer som går i pluss. Overskuddet vi får her er med på å gjøre at vi tør å ha konserter ellers på året, sier Nørstebø.

Hun er forøvrig spesielt fornøyd med at Rallarprisen gikk til Olaug Bye Gamnes.

- Det var tydelig at publikum likte det også, sier hun.

Søppelproblemer

Til neste år er Sesseng klar på at festivalen må forbedre seg på ett område: Søppelhåndteringen.

- Vi kan ta litt selvkritikk på det. Det ser ut til at vi skulle ha doblet antall søppeldunker. Det var sykt mye søppel der ute, og søppel lå ofte oppå fulle dunker. Vi har sett at måsene har flydd rundt og kost seg igjennom festivalhelga, slår hun fast.

Det er festivalen som tar seg av søppelhåndteringen. Sesseng har notert seg at de må forbedre det til neste år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no