17. okt
VESTLEIREN: Asylsøkerne i Vestleiren får hjelp av Røde Kors. Men lokalforeningen føler ikke de kan gjøre alt. (Arkivfoto: Yngve Grønvik)
 
Røde Kors håper på PSS-støtte til Vestleiren
Lokalarbeiderne føler seg ikke erfarne nok til å drive psykososialt arbeid blant asylsøkerne, og ber de betalte Røde Kors-ansatte om å komme tilbake. Men noe får de til.

Publisert: 13.feb.2016 13:44
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Røde Kors' lokalavdeling håper at Røde Kors sentralt vil fortsette å ha folk i Vestleiren. En håndfull såkalte PSS-arbeidere fra Røde Kors har vært der den siste tiden og fulgt med på det psykososiale miljøet blant asylsøkerne. Disse er lønnede arbeidere som er ansatt i organisasjonen.

- De har blant annet jobbet på mottakene på Råde og Tøyen tidligere. Her går de rundt og observerer og snakker med asylsøkerne, og holder i gang dialog med Hero og UDI. De går runder sammen med frivillige herfra som er under opplæring. De er heller ikke redde for å si fra om det er noe kritikkverdig, sier Torgeir Johansen i Sør-Varanger Røde Kors.

Ikke erfarne nok

Men søndag drar PSS-arbeiderne igjen, og lokalforeningen føler seg ikke klare til å kunne gjøre arbeidet som PSS-teamet har gjort. Sør-Varanger Røde Kors har derfor sendt en anmodning til sentralstyret om å la teamet bli inntil videre.

- Det er en vanskelig oppgave, og egentlig en jobb for profesjonelle. Her er det en uoversiktlig situasjon for asylsøkerne, med folk som egentlig er utkastet fra Norge, men som blir værende i leiren. De spør hele tiden etter informasjon, og vi forstår at de blir frustrerte. Det trengs rutinerte og erfarne folk for å snakke med dem, mener Johansen.

Barneaktiviteter

Røde Kors sin lokalavdeling vil nå først og fremst bidra med aktiviteter for barn i leiren, i samarbeid med mottaksbedriften Hero.

- Vi har ni personer som kan stille opp. Vi vil prøve å gå runder med de mest erfarne folkene vi har, men hovedsaklig blir det snakk om barneaktiviteter sammen med Hero, slår Johansen fast.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no