12. des
DYRERE: Hyblene til Kirkenes videregående skole vil koste mer fremover. (Arkivfoto)
 
Rørte ikke skolene – men hybler blir dyrere
Fylkestinget valgte å vente med rådmannens innsparingsforslag i skolesektoren.

Publisert: 11.des.2015 13:43
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

Spareforslaget fra fylkesrådmannen inkluderte kutt i flere skoler rundt om i fylket, deriblant Pasvik folkehøgskole, som kunne fått kuttet to og en halv million kroner.

Elevhyblene rundt om i fylket lå også på skjæreblokken, inkludert elevhjemmene tilknyttet Kirkenes videregående skole. Der var det forslag om å fjerne støtten til hjemmene, og eventuelt trekke dem ut av fylkeskommunen.

Utsatt

Men fylkesvaraordfører Ragnhild Vassvik la fram et forslag fra Ap, SV og KrF om å ikke redusere noe av utdanningsbudsjettet. I hvert fall ikke før om et år.

– Vi følte at det var for lite tid til å bestemme oss for større salderinger som det. I stedet skal vi jobbe aktivt hele året som kommer, mot budsjettet for 2017, forteller Vassvik til SVA.

Fylkestinget måtte likevel få budsjettkabalen til å gå opp i år. En del av det er at fylkeskommunens elevhybler blir dyrere å leie.

– Det blir fremdeles under markedsprisen. Men vi regner med å få inn 1,3 millioner kroner ekstra i 2016, og 2,6 millioner kroner ekstra fra 2017 og utover, sier Vassvik.

Ulik pris

Opplæringssjef Lisbeth Sandtrøen forteller at de ikke har regnet på hvilken prisøkning det blir på hver enkelt hybel. Det er 290 hybler i fylkeskommunens elevhjem rundt om i fylket, men det er forskjeller på hyblene, så økningen kan ikke deles direkte, heller.

Fylkestinget ber samtidig fylkesrådmannen utrede en egen sak til oktober neste år, om fylkeskommunens framtidige rolle i elevhyblene.

Fylkesrådmannen bes også om å utrede muligheter for vesentlige besparelser i gjennomføringen av International Baccalaurate-linjen ved Kirkenes videregående skole.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no