9. des
BEHANDLES: Kaare Ramberg i vegvesenet har sagt at partene må være enig om finansiering på fredag. Onsdag skal den opp i kommunestyret. (Arkivfoto: Håvard S. Mækelæ).
 
Rundkjøringa opp i kommunestyret
Rundkjøringen ved den nye Handelsparken er lagt inn som ekstrasak på onsdagens kommunestyremøte.

Publisert: 15.jun.2015 11:24
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Som SVA skrev i forrige uke, haster det med å få på plass investeringen dersom rundkjøringen skal kunne bygges i år.

Nå er den lagt inn som tilleggssak.

Spillemidler

Rådmannen foreslår i sin innstilling at investeringskostnaden dekkes ved omdisponering av utbetalte spillemidler fra planlagt ekstraordinær nedbetaling av gjeld til å finansiere kommunens andel i rundkjøringen.

Kommunens andel er estimert til 5 052 000 kroner.

- Spillemidler forskutteres ved låneopptak da det gjerne går minimum to år fra prosjektet er avsluttet til pengene utbetales. Spillemidler er i utgangspunktet frie midler når de utbetales, men det fremgår vanligvis av finansieringen i investeringssakene at midlene skal gå direkte til nedbetaling av gjeld. Årets ekstraordinære avdrag er ikke innbetalt, heter det i sakspapirene.

Kort frist

Kaare Ramberg i Statens vegvesen uttalte i forrige uke at om ikke lenge blir det umulig å gjennomføre byggingen av rundkjøringen i år.

Den opprinnelige planen var imidlertid at den skulle stå ferdig innen åpninga av handelsparken. Det ble imidlertid gitt dispensasjon slik at senteret kunne åpne før.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no