12. des
GRILLING: Bjørnevatnværingene feiret St. Hans i Andedammen. Grilling fremmer bolyst.
 
Rundt 70 på varm St.Hans-feiring
Jostein Ananiassen i Bjørnevatn bolyst hadde gjort et forsiktig anslag på 40 da det ble invitert til St. Hans-feiring i Andedammen. Det kom 70.

Publisert: 24.jun.2015 16:03
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

– Dette er jo helt fantastisk og det vi virkelig kan kalle bolyst, sier Ananiassen, som selvfølgelig sto bak grillen og stekte det som store og små ville grille. Etterspørselen var stor og deltakeren i TV2-serien Grillmesteren fikk kjørt seg. Men han leverte varene til store og små sin store tilfredshet.

Sol

Tidlig på ettermiddagen begynte de første å rigge seg til ved Andedammen. Mange vil ta del i arrangementet og nyte den første skikkelige sommerdagen, med 24-25 varmegrader og sol fra nesten skyfri himmel. Utover ettermiddagen og kvelden kom det stadig flere sultne bjørnevatnværinger.

– Jeg er redd vi ikke får lodd nok, sa Ananiassen og tørket pannen for svette og mygg.
Blant de som sto i kø for å få grillet pølser og hamburgere var venninnene Karianne Kristiansen (11), Leah Mathisen (10), Anette Bangsund (12) og Ingvild Hauge (9).

– Vi har vært ute med vannsprederen i dag, sier de fire, som er skjønt enige om at det å ha sommerferie er veldig mye bedre enn å gå på skole. Andedammen er et område de bruker både sommer og vinter.

– Skikarusell på vinteren og nå med grilling på sommeren, sier Anette.
På skikarusellene blir det vel ikke mye grilling?

– Nei, da går vi bare på ski.

Lodd

Bjørnevatn bolyst solgte lodd. Premiene var fruktkurv fra Prix, luer og pannebånd fra Tove Isaksen, bløtkake fra Odd Martin Roska.

– Og så har vi noen bjørnevatn-patriot-skjorter, sier Ananiassen.

Han håper at den gode deltakelsen under St. Hans-feiringen tirsdag kan spore til mer aktivitet i Bjørnevatn bolyst.

– Det er 2000 innbyggere i Bjørnevatn. Så langt har fem promille deltatt i bolyst-prosjektet. Det er oppsiktsvekkende lavt. Vi skal fortsette å utvikle prosjektet og ugressgjengen jobber ufortrødent videre. Og da trenger vi mer engasjement, sier Ananiassen.
Bjørnevatn bolyst består av leder Ananiassen, nestleder Ann Victoria Sotkajærvi, Odd Martin Raska, Anette Jensen, Roy Bjarne Johansen og vara Pål Arve Koi.

– Bjørnevatn bolyst vil fortsette å utvikle Andedammen, men vi trenger flere gode hjelpere. Vi i styret kan ikke gjøre alt. Vi har nok med å holde trådene, sier Ananiassen og griller videre.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no