8. des
Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 
Rune berømmer regjeringen: - To år ikke så lenge i en så kompleks sak
Ordføreren deler ut ros til den norske regjeringen etter frigivelsen av Frode Berg.

Publisert: 15.nov.2019 14:46
Oppdatert: 15.nov.2019 14:46

Klokka 11 fredag var Frode Berg i Litauen, og tre timer senere ble det offentlig kjent på en pressekonferanse med landets president.

Rune Rafaelsen ble varslet om avtalen av norske myndigheter, og har også fått takkemelding av Frode Bergs kone Anita fredag.

- Det viktigste nå er at familien får Frode hjem. Det har vært en stor påkjenning for dem, og jeg er glad saken endelig er løst, sier han til SVA.

Frode Berg er ventet hjem til Norge igjen i løpet av kort tid.

- Jeg ble også selv fysisk lettet da jeg fikk beskjeden i dag. 

Norske myndigheter har holdt kortene tett til brystet i forhandlingene om Berg. Det første konkrete som kom ut om saken, var planene om lovendring i Litauen som åpnet for fangeutveksling. Rafaelsen vil gi ros til regjeringen i saken.

- Det er klart at to år er veldig lang tid å sitte i fengsel. Men når det gjelder en så stor og kompleks sak, så tar det tid å få til en løsning. Så i det perspektivet er to år godt jobbet. Det vil jeg berømme regjeringen for, sier han.

- Hva tror du nå kommer av etterspill når det gjelder etterretningstjenestens arbeid?

- Det kan jo komme opp litt av hvert. Jeg er fortsatt klar på at vi trenger en god etterretningstjeneste. Det fins godt og dårlig etterretningsarbeid, og denne saken er nok et eksempel på det siste, sier Rafaelsen til SVA.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no