22. okt
 
Rune debuterer internasjonalt
Torsdag våkner Sør-Varanger opp til ny ordfører. Da har Rune Rafaelsen overtatt kjedet og får sin internasjonale debut i Nikel.

Publisert: 27.okt.2015 21:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Torsdag arrangerer nemlig Murmansk oblast russisk-norske grensesamarbeidsdager i Nikel, og da representerer Rune Rafaelsen Sør-Varanger. Kommunestyret har sitt konstituerende møte onsdag. Det er Murmansks viseguvernør, Gregorij Stratij, som holder den første åpningshilsenen i kulturpalasset Voskhod. Deretter følger Remi Strand fra Finnmark fylkeskommune og Aleksandr Morozov - administrasjonslederen i Petsjenga.

Sergej Sjatunovskij-Bjurno Russlands nye generalkonsul i Kirkenes er nestemann på listen fulgt av Ole Andreas Lindemann, den norske generalkonsulen i Murmansk - og til slutt på hilsningslisten Igor Sukhotin fra Norilsk Nikel.

Konferansens hovedtema er interaksjon som garanti for et flersidig samarbeid og felles forståelse, med mennesket i fokus. Blant innleggene redegjøres det for hovedprioriteter i samarbeidet og hvordan samarbeidet influerer på den lokale økonomien.

Som del av grensesamarbeidsdagene vises det to fotoutstillinger. Finn Loftesnes fra Norge og Vitalij Novikov fra Russland med henholdsvis. «Norge er fjordenes land» og «Nordlige fjorder».

Torsdagens paneldiskusjon tar for seg utvikling i samarbeidet, mens det fredag er fokus på turisme.

Fredag tidlig ettermiddag arrangeres det Border café på Barrakuda med en åpen diskusjon om bruk av kunst som et middel til urban utvikling av små industristeder.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no