17. okt
LITT NYTT: Folk har fortsatt å legge julegaver under treet, så klokken 13 torsdag var det kommet noen på plass igjen. Men det er langt fra så bugnende som det var dagen før. Senterleder Kristine Ramberg er sjokkert.
 
Russer-julegavene forsvant
Senterleder Kristine Ramberg kunne ikke tro sine egne øyne da hun kom på jobb torsdag morgen. Nå håper hun øyenvitner melder seg.

Publisert: 17.des.2015 14:02
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

- Det er så råttent som det kan bli. Det føles som at noen har vært hjemme i stua mi og stjålet. Og det er verre enn å stjele fra butikker, for her tar man fra de som trenger veldedighet, mener Ramberg.

Amfi-senteret har hatt et juletre stående hver advent de siste årene, der folk kan donere julegaver til trengende barn i Russland. Men i løpet av onsdagen tok noen alle julegavene som lå der.

- Det har vært kjempestor respons fra kundene, og det var mye pakker der. Kanskje 50-60 stykker. Men da jeg kom på jobb i morges, var pakkene borte, konstaterer senterlederen.

Anmeldt

Hun har vært hos politiet og anmeldt saken. For ingen på senteret vedkjenner seg å ha flyttet på pakkene, og det har heller ikke Karin Johnsen, som er samarbeidspartner i prosjektet.

Dermed er Ramberg sikker på at noen har stjålet dem, på dagtid onsdag mens det var en del folk og aktivitet i senteret.

Ramberg har spurt folk i butikkene og bodene rundt. Men ingen har sett noe, annet enn at de merket at det var tomt for gaver utpå dagen onsdag. Nå håper hun at noen øyenvitner kommer frem - eller at tyvene selv får dårlig samvittighet.

Ser i kameraer

I mellomtiden etterforsker de det de kan selv.

- Vi skal gå igjennom kameraene på senteret, sier hun.

Rutinene på senteret blir også skjerpet, og treet blir sannsynligvis flyttet til andre etasje.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no