23. okt
GATERYDDING: Bodil Lydersen, Enid Lissner, Deeqo Adan og Elsa Araya var blant de frivillige som gikk rundt i Kirkenes-gatene og ryddet. (Alle foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Ryddetak for en penere by
Med vårsola kom ryddetrangen. Lørdag var det rydding og sommerklargjøring i hele Kirkenes, inkludert båthavna.

Publisert: 13.mai.2014 15:12
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Lørdag hadde både Kirkenes pensjonistforening, Haganes Vel og Kirkenes båtforening vårryddedag. For pensjonistforeningen betød det å rydde søppel, kvister og skrot rundt om i gatene i hele Kirkenes. For Haganes Vel betød det å rydde i hagene så vel som gatene i området. Og for båtforeningen gikk både fredag kveld og størstedelen av lørdagen med på å klargjøre båthavna for vår- og sommertiden. Omtrent hele båtforeningen var i gang i havna.

- Vi rydder litt, setter ut pirene, og det er dykkere ute og henter opp fortøyningene, forteller Skjalg Johansen. Vi fant ham ute på en av pirene, der han og en drøss andre skrudde fast pirdeler som ble hentet med båt. Flere titalls personer var involvert.

- Vi ordner dette to ganger i året, og har en ryddedag i tillegg. Det er bare kos, sier Johansen.

- Det kan være litt krøkkete å få fortøyningene på plass, er det eneste, legger Jørn Monsen til.

Parkhjelp

Lenger inne i sentrum fant vi hageryddere. Medlemmene i Haganes Vel ryddet i parken på Haganes så vel som i sine egne hager.

- Det er jo veldig lite ressurser avsatt til kommunens park- og anleggsvirksomhet. Det blir ikke bedre om vi ikke gjør det selv, mener Unni Sildnes.

Sneiprydding

Gaterydderne skal ikke glemmes. Bodil Lydersen, Enid Lissner, Deeqo Adan og Elsa Araya var blant de mange ryddeteamene som vandret gatelangs på formiddagen, organisert av pensjonistforeningen.

- Vi skal også ta en god runde i bibliotekhagen, forteller Lydersen.

Ryddedamene hadde merket seg noen trender. Blant annet at det er drøssevis av sneiper rundt om kring.

- Folk burde sette frem askebegre og bruke flere egnede steder å stumpe røyken, mener Lissner.

Kathrine Strønen la til at folk burde sjekke hekkene sine nå.

- Sørg for at de ikke går ut på veien eller fortauet! Ellers ser det utrolig fint ut rundt om kring. Nå kan feiemaskinen godt ta seg enda en runde, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no