16. okt
BYGGES: Det nye kirkebygget i Nikel har reist seg, men er langt fra ferdig. Man håper på nye vinduer i løpet av november.
 
Sakte framover med kirka
De som har besøkt Nikel har sett at kirkebygget forlengst har reist seg på den gamle kirketomta, men det er langt fra ferdig.

Publisert: 06.nov.2015 15:23
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Kuplene kom på plass allerede i oktober i fjor, men siden har det vært stille på tomta.

Brant opp

Den gamle kirka brant i 2011 samtidig som ny kirke var under planlegging. Befolkninga i Nikel hadde samlet inn penger til ny kirke, og en god del materialer var allerede kjøpt inn. Da kirka brant, brant også materialene, de var lagret i kirka. Dermed var menigheten i Nikel helt på bar bakke etter brannen.

– Bygging av ny kirke er helt avhengig av innsamling av penger fra innbyggerne i Nikel, forteller Tatiana Bazanova, internasjonal rådgiver i Petsjenga og engasjert i menighetsarbeidet i Nikel.

Vinduer

– Fra Fader Andreij har jeg fått vide at det i år er samlet inn 1,2 millioner rubler (ca 164 040 NOK, red. anm.) til kirkebygging. 223 000 rubler har kommet fra innsamling i Kirkenes, og disse pengene har gått til vinduer. Det som er gjort til nå er at det er lagt gulv, vinduskarmer er laget og vinduer blir forhåpentligvis montert i slutten av november. Utvendig dekorasjon til vinduene er bestilt. Slik dekorasjon er typisk for russiske trekirker, sier Bazanova.

Innsamling

Mange i Sør-Varanger har lurt på hvorfor det har tatt så lang tid å bygge kirke i Nikel samtidig som et digert kloster har blitt bygget og ferdigstilt i Petsjenga. Klosteret i Petsjenga har både blitt finansiert av kirka sentralt og kjempekonsernet Norilsk Nikel.

– I Nikel har folk måttet skaffe alle pengene selv. Det er ingen hjelp å få fra staten eller kommunen, heller ikke fra Norilsk Nikel, sier Bazanova.

I 2012 ble det samlet inn 130 000 kroner i Kirkenes, slik at bygging av ny kirke i Nikel kunne begynne.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no