15. okt
DEMONSTRASJON: Elever på Teknikk og industriell produksjon, Brede Koppen, Marius Grønn, Gjermund Pettersen, Tor Emil Bergersen, skolefaglig rådgiver Ane Marie Solli og assisterende rektor Øystein Hansen.
 
Samarbeid mot frafall
Sør-Varanger kommune og Kirkenes videregående har inngått et samarbeid som de tror vi hjelpe flere elever gjennom 13 års skolegang.

Publisert: 18.des.2014 11:08
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Tett samarbeid mellom Kirkenes videregående skole og grunnskolene i Sør-Varanger kommune for å tilby de elevene som presterer svakest et tilpasset undervisningsopplegg. Det er et av punktene som nå er formalisert gjennom en avtale mellom fylkeskommunen og kommunen.

Rød tråd

– Det at det er en rød tråd i undervisningsopplegget fra grunnskole til videregående tror jeg vil hjelpe mange. Overgangen blir ikke så stor og grunnlaget for å klare seg og ikke slutte før tida blir bedre når man kjenner igjen det undervisningsopplegget man er vant til, tror assisterende rektor Øystein Hansen. Han og skolefaglig rådgiver i kommunen, Ane Marie Solli, har jobbet med avtalen det siste halve året, og nå er den undertegnet.

Bli bedre kjent

Selv om skolene allerede har samarbeidet, så har det vært et ønske fra Fylkesmannen om formalisering. Nå skal man møtes jevnlig på alle nivåer, skoleledelse, administrasjon og lærere. Hospiteringsordninger for lærere for at man skal bli kjent med hverandres systemer skal nå på plass, men også hospiteringsordninger for elevene.
– Og så skal det utveksles relevante opplysninger om elever som er i målgruppen, altså de svakest presterende elevene. Dette skal skje i siste termin i 10. klasse, sier Øystein Hansen.

Flere tiltak

Han legger til at selv om målet på kort sikt er å hjelpe elever som presterer svakt, så tror han avtalen vil komme alle elever til gode på lang sikt.
Kirkenes videregående skole har en god statistikk når det gjelder frafall, de siste årene har stadig færre elever sluttet uten å fullføre.
– Vi har satt inn mange tiltak for å få dette til, og det er vanskelig å peke på nøyaktig hva som virker. Jeg tror det er summen av tiltak. Nå setter vi inn enda flere tiltak, og er overbevist om at vi får positive resultater, sier Øystein Hansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no