12. des
SØKER: Venstre og Stian Celius (til høyre) vil ikke være en del av et samarbeid verken på borgerlig eller sosialistisk side, men vil søke enighet fra sak til sak. Celius sier det er naturlig å søke til uavhengig representant, Knut Mortensen og de sosialistiske partiene i en del saker.
 
Samarbeidspartiene fortsetter samarbeidet
Høyre, Senterpartiet og Fremskrittspartiet fortsetter samarbeidet i kommunestyret også etter at Venstre trakk seg ut.

Publisert: 31.jan.2013 13:23
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Sør-Varanger Venstre vedtok på sitt årsmøte å bryte samarbeidet med Høyre, Senterpartiet og Fremskrittspartiet. Dette skapte en ny politisk situasjon i Sør-Varanger kommunestyre.

Vanskeligere

Bruddet og den nye politiske situasjonen i kommunen var tema på Sør-Varanger Høyres medlemsmøte denne uka.
– Vi kommer til å fortsette samarbeidet, selv om vi ikke har flertall og må søke støtte fra sak til sak. Høyre innser at det blir vanskeligere å få gjennom sakene våre etter bruddet, men er ikke redd for at kommunen blir kastet ut i kaos. Kommunestyret består av seriøse og ansvarsbevisste representanter som ønsker det beste for Sør-Varanger kommune, sier leder i Sør-Varanger Høyre, Inge O. Sætrevik.

Vil ha med Venstre

Også Senterpartiet har hatt Venstres brudd oppe til behandling blant medlemmene denne uka.
– I Senterpartiet står vi fortsatt fast blant samarbeidspartiene og tror på at dette samarbeidet på borgerlig side er det beste for Sør-Varanger, sier Cecilie Hansen.
Hun sier at partiet fortsatt vil holde døra på gløtt for Venstre.
– Styret i Sør-Varanger Senterpartiet har skrevet et brev til Venstre for å be om et møte om saken. På denne måten søker vi et nytt samarbeid. Vi hadde et godt klima oss fire partiene i mellom og det håper jeg vil fortsette, sier Hansen.
Hun opplyser at det var «business as usual» i onsdagens kommunestyre.
– Ja, dette møtet gikk både raskt og smidig, og dette håper jeg vil fortsette på framtidige kommunestyremøter, sier ordføreren.

– Beklagelig

Frps kommunestyrerepresentant, Monica H. Stiansen, synes det er beklagelig at Venstre trakk seg ut av samarbeidet.
– Det var en god tone og et godt samarbeid. Vi vil fortsette å samarbeide med de partiene som er igjen på borgerlig side, men håper jo at Venstre skal komme inn igjen, sier Stiansen.

Fra sak til sak

Venstres Stian Celius sier at det ikke er aktuelt for Venstre å gå inn i rekken blant de borgerlige samarbeidspartiene igjen.
– Nei, slik situasjonen er nå så er ikke det aktuelt. Vi har tvert i mot gitt beskjed om at vi i en del saker kan være interesserte i å søke nærmere Arbeiderpartiet, SV og uavhengig representant. Dette ga vi de tre gjenværende borgerlige samarbeidspartiene beskjed om på et møte i forbindelse med kommunestyremøtet onsdag. Vi er ikke en del av koallisjonen, men skal søke enighet fra sak til sak med alle partier i kommunestyret, sier Celius.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no