10. des
SAMLING: Jakobsnes barnehage holdt en vellykket samisk samlingsstund torsdag og fredag i forrige uke. (Alle foto: privat).
 
Samisk samlingsstund
Jakobsnes barnehage arrangerte samisk samlingsstund for ungene torsdag og fredag i forrige uke.

Publisert: 06.feb.2017 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Tilsammen 150 barn deltok på samlingsstunden og ifølge Kriste Sandness ved barnehagen ble det en aktiv samling med barna.

- Ungene lærte å telle til tre og de lærte den samiske sangen «Suga suga su». Vi leste eventyret om Njoomila og reven og så fikk ungene leke etterpå med allt som var i utstillingen, sier Sandness.

Det ble servert boller og saft og de fleste barnehagene i Sør-Varanger var på besøk. Jakobsnes barnehage holdt en mottakelse ute med samisk flagg, skuter og bål.

- Det ble et veldig vellykket samisk 100-årsjubileumsarrangement. Vi ordnet også en utstilling, der målet var at ungene skulle få et inntrykk om samisk kultur. Og det fikk de. Dette blir en stor inspirasjon til eget arbeid i barnehager, sier Sandness.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no