15. okt
INNSATSVILJE: Noen av årets russ, som sto på for kreftaksjonen. Foran sitter Tanja Sigridnes og Jakob Kleven. ?Bak står Silje Eggen, Agnethe Eliseussen og Hildur Grann.
 
Samlet gode penger til kreftsaken
Årets Krafttak mot Kreft-aksjon overgikk ikke fjorårets, men slo 2013-rekorden med god margin. 54 555 kroner ble sluttresultatet.

Publisert: 18.mar.2015 19:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Forrige uke spredte over halvparten av russen på Kirkenes videregående skole seg rundt om i kommunen, for å samle inn penger til Krafttak mot Kreft. Det har blitt tradisjon for russen her å stille opp på bøsseaksjoner, og Krafttak mot Kreft er passende nok russens krafttak: Det er her russen står for hele aksjonen lokalt, fra organisering til innsamling, til opptelling og innsending.

Slo forrige rekord

Totalt samlet russen i årets aksjon inn 54 555 kroner, ifølge den lokale aksjonslederen Jakob Kleven. Det nøyaktige, offisielle tallet er bekreftet av banken og videre til Kreftforeningen.

Håpet for russen var å kunne slå fjorårets innsamlingsrekord på 75 158 kroner. Dette ble et stykke unna, men aksjonslederen for Nord-Norge påpeker at resultatet er kjempesterkt uansett.

- Den tidligere innsamlingsrekorden fra 2013 var på 40 000 kroner. Dette er et kjempesterkt resultat i historisk sammenheng. Vi er så takknemlige til både bøssebærerne og giverne i Sør-Varanger, sier Geir Ringvold i Kreftforeningen.

Flere aksjoner

Årets russ har også stilt opp på Demensaksjonen og på selve TV-aksjonen. De merker at Krafttak mot Kreft ikke er like kjent blant folk som TV-aksjonen.

- Folk er gjerne mer forberedt på TV-aksjonen, sier Jakob.

Men det skortet heldigvis ikke på giverviljen likevel.

- Jeg selv holdt styr på hovedkvarteret i kantina på videregående. Men jeg hørte fra de som var ute at folk var gavmilde, sier han.

Bøssebæringen over

Det har vært noen aktive runder, men nå er bøssebæringen over for dette russekullet.

- Vi har eksamen og russetid å ta oss av nå, sier Jakob Kleven.

- Vi ble spurt om vi kunne delta neste år. Det tviler jeg på at jeg kan, for jeg skal inn i militæret, legger han til.

I mellomtiden synes han det var litt beskjedent at 45 av 70 russ deltok i denne aksjonen. Han hadde håpet på at russen var med. Men han er desto mer takknemlig for de som ble med.

- Det ble helt greit med arbeid. Litt mer enn forventet, men det gikk til en god sak, så det var verdt det, slår han fast.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no