15. nov
KOSTNAD: Rådmann Bente Larssen vet foreløpig ikke hva utvidet samarbeid med Finnmarkssykehuset i Kirkenes om legevaktsentral kommer til å koste. (Foto: Randi Fløtten Andreassen)
 
Sammen om legevaktsentral
Før 2014 er historie har hele Norge et felles nasjonalt legevaktnummer. Det betyr tettere samarbeid mellom kommune og AMK på sykehuset i Kirkenes.

Publisert: 15.feb.2014 14:15
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Det er det nye nødnettet som skal være på plass i 2015 som betyr nye krav i forhold til hvordan kommunehelsetjeneste og sykehus skal organisere sine legevakttelefoner.

- Her kommer det endringer som vi må gjennomføre også fra Sør-Varanger kommunes side, sier rådmann Bente Larssen. Onsdag orienterte hun formannskapet om dette og forberedte politikerne på at det også kommer til å koste penger.

Dialog

Dialogen om utvidet samarbeid med AMK i Kirkenes er godt igang. Slik det fungerer idag, er det AMK på sykehuset som håndterer kommunehelsetjenestens legevakttelefon i helgene og utenom kontortid. Altså mellom 15.30 og 08.00 på hverdagene.

Med ett felles legevaktnummer over hele landet, vil det være AMK-sentralen som skal håndtere også kommunehelsetjenestens legevakttelefon døgnet rund, hele året.

Ikke gratis

- Dette er en stor omlegning for hele kommune-Norge og jeg frykter at det vil koste kommunene store penger, sier Larssen. For Sør-Varanger kommunes del har hun foreløpig ingen oversikt over hva utgiftene vil komme på. Det vil imidlertid bli klart, sannsynligvis i løpet av september, når alle avklaringer og avtaler er på plass med Finnmarkssykehuset.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no