16. okt
TENN LYS: Samovarteateret lagde et fint og stemningsfullt arrangement. (Alle foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Sang inn til å holde et barn med skolemat i 2133 dager
Samovarteaterets solidaritetskonsert og kafé «All you need is love» fikk inn 12.800 kroner.

Publisert: 13.des.2016 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

- Dette er mennesker som ikke bare har lite, men som har ingenting. Hos oss får ungene frokost og middag på skolen. De får kjærlighet og disiplin, og de elsker å gå på skolen, sier Siv Mika fra organisajsonen Amigitos små venner. Organisasjonen driver hjelpearbeid i slumområde på nordsiden av øya Hispañola i Den dominikanske republikk. Mange av ungene er fra Haiti, eller har foreldre fra Haiti og som oftest har ikke disse id-papirer - og får dermed ikke gå på vanlig skole.

Siv Mika forklarer at det koster seks kroner per dag å gi et barn mat på skolen, frokost og middag. Dermed fikk Samovarteateret inn nok penger til hele 2133 skoledager på lørdagens solidaritetsarrangement.

Uavkortet

Siv Mika forklarte under konserten at hun er veldig opptatt av at hjelpen skal komme mest mulig uavkortet frem til de som trenger hjelp, og hun er opptatt av langsiktig hjelp.

- Å hjelpe noen måneder for så å forsvinne igjen gjør mer skade enn nytte, mente hun og sa seg enig med Bente Andersen fra Samovarteateret i at vi ikke kan vente med å hjelpe.

Organisasjonen Amigitos små venner har også egne prosjekt rettet mot kvinner, for babyer og for gamle.

- Det kan ikke være slik at folk som har jobbet i 30, 40 eller 50 år skal dø sultne, fastslo Mika.

Frivillig

Theresa Haabeth Holand, som jobber for Samovarteateret, har vært på Haiti og i Den dominikanske republikk som frivillig.

- 4. desember 2014 kom jeg tilbake full av inntrykk, tanker og følelser.

Det ble en hjemkomst med store kontraster.

- Jeg kom hjem til overfloden, og hadde ikke svar da jeg ble spurt om hva jeg ønsket meg til jul. Her bor vi i hvert vårt store hus. Jeg kom fra et møte med folk som har store utfordringer, men som samtidig har et sånt samhold og en glede over livet som jeg beundrer, beskrev hun og oppfordret til å børste støv av solidaritetsfølelsen.

- En kan ikke gjøre noe for alle, men en kan begynne et sted, og jeg har funnet mitt hjerteprosjekt.

Støtte god sak

Samovarteateret lyktes i å på kort tid få mange flotte artister med på konserten. Her er blant andre store og små samovarunger. Trygve Beddari og Anne Margareth Nilsen. Lærere og elever fra Kulturskolen.

Marie Svendsen sang «Miste mæ sjøl og hadde med seg Imre Tobias Haugen på gitar.

Svendsen har selv skrevet sangen.

- Jeg har nettopp begynte å skrive sjøl. Det er andre gang jeg har sunget den for noen, sa hun etter å ha fått stor applaus for både låtskrivingen og fremføringen.

Forestillingen samlet rundt 80 personer.

Anne Guro Nordi, Vilde Fremstad, Sofie Holmgren Mæhla og Une Amdal fra Samovarungene var med og sørget for at kafedriften gikk knirkefritt.

- Vi gjør det for å støtte en god sak. Det er fint å kunne hjelpe til, forklarte de om hvorfor de var med og bidro.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no